Ponta: Câte 12 milioane de lei vor fi alocate mâine în județele Argeș, Vâlcea și Gorj pentru cheltuieli imediate

Ponta: Câte 12 milioane de lei vor fi alocate mâine în județele Argeș, Vâlcea și Gorj pentru cheltuieli imediate

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, în cadrul comandamentului de urgență organizat la Guvern, că se vor aloca câte 12 milioane de lei în județele Argeș, Vâlcea și Gorj, cel mai greu afectate marți de inundații.

”Mâine în ședința de Guvern, pentru cele trei județe care s-au confruntat deja cu mari probleme, vom aloca câte 12 milioane de lei pentru cheltuieli urgente. Să apelați la firme private care au excavatoare, să nu vă opriți din ceva că nu sunt bani. Dacă sunt în alte zone necesități, vom trimite toate resursele financiare ca să nu fie sincope în acțiunile dumneavoastră”, a anunțat primul-ministru.

Acesta a ținut să mulțumească tuturor celor de la ISU, jandarmerie, poliție și autorități locale pentru intervențiile care au avut loc.

”Mă bucur că s-au salvat foarte multe vieți omenești, îmi pare rău că nu am reușit să le salvăm pe toate. Sunt 4 dispăruți, sper să îi găsim, dar nu se știe. Știu doar câte sute sau mii de oameni au fost salvați. Vreau să fac un apel către cei care pot fi salvați, să înțeleagă că viața lor este mai importantă decât orice altceva din curte”, a completat Victor Ponta.

Acesta a explicat că se va deplasa din nou în teritoriu în cazul în care va fi nevoie, urmând ca vicepremierul Oprea să se deplaseze în Vâlcea, iar Liviu Dragnea în Teleorman.

Guvernul va aloca câte 12 milioane de lei pentru județele grav afectate de inundații

Ultima oră
16:03 - Iulian Fota: Știm concentrarea de trupe și capabilitățile rusești, dar asta nu înseamnă că Rusia o să și invadeze Ucraina. Cred că deja se produce o detensionare ușoară / Nu există nicio fractură în relația SUA – UE
15:51 - Novak Djokovic, prima apariție publică după scandalul din Australia și revenirea în Serbia. Tot fără mască
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână