Ponta citează din „American Sniper” la o dezbatere despre sărăcie: Vor rămâne doar câinii de pază, pentru că oile mor de foame (VIDEO)

Ponta citează din „American Sniper” la o dezbatere despre sărăcie: Vor rămâne doar câinii de pază, pentru că oile mor de foame (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a citat, miercuri, din filmul „American Sniper”, în cadrul unei reuniuni dedicată combaterii sărăciei. El a participat la dezbaterea pe tema „Planului Național Anti-Sărăcie și Promovare a Incluziunii Sociale 2014-2020„, organizată de Fundația Friedrich Ebert România.

Victor Ponta a declarat că un sistem public foarte prost plătit conduce la corupție și la „rezistența pasivă”, pe principiul că nu se greșește dacă nu se muncește.

Sărăcia este o cauză a corupţiei, iar angajaţii din sistemul public sunt prost plătiţi spre deosebire de cei din instituţiile care îi controlează pe aceştia”, a declarat premierul adăugând că se va ajunge la situația în care „oile mor de foame și rămânem doar cu câinii de pază”.

 ”Am văzut noul film care e acum la modă, American Sniper, şi era acolo, la un moment dat, o chestie despre societatea care are oi, câini de pază şi lupi. Noi avem câini de pază foarte buni, i-au cam omorât pe lupi, acum probabil că mor oile de foame şi rămânem doar cu câinii de pază„, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Totodată, premierul a arătat astfel că principala provocare din acest an este de a asigura stimulente pentru serviciul public, astfel încât angajaţii să se ocupe de marile problemele ale ţării.

American Sniper – Scena citată de premierul Victor Ponta

Filmul „American Sniper”, în regia lui Clint Eastwood are în acest an şase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film. Pelicula a intrat în cinematografele din România acum câteva zile, pe 23 ianuarie. Filmul a fost aspru criticat de organizaţiile musulmane din SUA. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe