Populația din Roșia Montană, evacuată din locuințe. Localitatea riscă să se inunde (VIDEO)

Populația din Roșia Montană, evacuată din locuințe. Localitatea riscă să se inunde (VIDEO)
Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă / Facebook

Populația din Roșia Montană a fost evacuată preventiv în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost semnalată o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare. Autoritățile s-au întrunit de urgență, iar la față locului a ajuns și șeful DSU, Raed Arafat.

Alarmă a fost dată prin apel la 112 de către primarul comunei Roșia Montană.  Imediat după informare, autoritățile din județul Albă s-au întâlnit de urgență pentru a stabilii măsurile necesare. Au fost convocate Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Roșia Montană, dar și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Albă și a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției.

De asemenea, a fost alertat grupa operativă și a fost crescută capacitatea de intervenție, prin suplimentarea personalului operativ cu cel aflat în turele libere. În paralel, au fost trimise în zona Lacului Piscicol Tăul Mare mai multe echipaje de intervenție. La față locului au ajuns două autocamioane de intervenție dotate cu motopompe remorcabile de mare capacitate, două autospeciale 4×4 cu capacitate mărită de trecere două microbuze de transport, 3 ofițeri, 40 de subofițeri și soldați aparținând ISU Albă, un buldozer pentru facilitarea accesului autospecialelor de intervenție, dar și personal aparținând IPJ și IJJ pentru asigurarea ordinii publice și a celorlalte măsuri specifice.

Autoritățile au transmis că în acest moment nu există un risc iminent pentru populația din avalul acumulării, însă preventiv au decis să îi evacueze pe localnicii din avalul Lacului de acumulare Piscicolă Tăul Mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe