MASACRUL DE LA PSIHIATRIE: Posibile explicații oferite Dr. Lavinia Țânculescu, în direct pe B1 TV: Poate fi o chestiune de supraviețuire. X, y se uită urât la mine, îmi vrea răul, deci mai bine acționez primul (VIDEO)

MASACRUL DE LA PSIHIATRIE: Posibile explicații oferite Dr. Lavinia Țânculescu, în direct pe B1 TV: Poate fi o chestiune de supraviețuire. X, y se uită urât la mine, îmi vrea răul, deci mai bine acționez primul (VIDEO)

Dr. Lavinia Țânculescu, psiholog și profesor la SNSPA, a oferit, în direct pe B1TV, câteva explicații pentru masacrul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău, enumerând câteva circumstanțe care ar fi putut să contribuie la această tragedie.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU …E EXTREM DE DUREROS

„Vedeți, este și nedeontologic din partea mea să vorbesc despre un om pe care nu l-am întâlnit. N-o să fac acest lucru. Referindu-mă exclusiv la cazul de la Buzău, o să vă spun despre situația pacientului, care vine cu o condiție psihiatrică la spital. Aici pot fi două situații, în care pacientul vine voluntar și situația în care acesta vine involuntar. Este foarte posibil ca acest om să fi fost internat involuntar, deci împotriva voinței dumnealui. Acești pacienți, unii dintre ei, care sunt în situații acute, ar trebui să fie foarte atent supravegheați pentru că au niște condiții psihiatrice care sunt asociate cu ideea de pericol. Ei, în sine, nu sunt rău-intenționați, dar au sentimente asociate ideii de intruziune din partea altora. Alții vor să-mi facă rău. Halucinații în legătură cu faptul că x sau y îmi vrea răul, se uită într-un fel anume și, înainte de a mă omorî el pe mine, îl omor eu pe el. Este o chestiune de supraviețuire, mai mult decât de criminalitate intenționată”, a spus Țânculescu, în emisiunea moderată de Irina Petraru.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Totuși, psihologul consideră că, la această tragedie, a contribuit și „mediatizarea mai amplă” pe care cazurile de acest gen au avut-o în ultima perioadă, sugerând practic că acoperirea mediatică de care s-a „bucurat” cazul Caracal a alimentat sentimentele oamenilor cu înclinații criminale.

ȘOC ȘI GROAZĂ ÎN SHOWBIZ! ANDREEA MARIN, IMAGINI DE COȘMAR! A INTRAT ÎN DEPRESIE ȘI S-A GÂNDIT CHIAR LA SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

„Cred că este vorba despre mediatizarea mai amplă, în perioada aceasta. Nu cred că este un fenomen care se întâmplă exclusiv în țara noastră. Cred că este doar mai mediatizat, în ultima vreme. Publicul este mai sensibil la aceste tipuri de știri. Nu cred că este ceva neobișnuit. Există condiții psihologice care conduc aici. Cred că doar presa a fost mai alertă în perioada aceasta și, cumva, pe fondul acesta, lumea începe să devină mai sensibilă la acest gen de informații”, a spus Laura Țânculescu.

Vedeți, este și nedeontologic din partea mea să vorbesc despre un om pe care nu l-am întâlnit. n-o să fac acest lucru. Referindu-mă exclusiv la cazul de la Buzău, o să vă spun despre situația pacientului, care vine cu o condiție psihiatrică la spital. Aici pot fi două situații, în care pacientul vine voluntar și situația în care acesta vine involuntar. Este foarte posibil ca acest om să fi fost internat involuntar, deci împotriva voinței dumnealui. Acești pacienți, unii dintre ei, care sunt în situații acute, ar trebui să fie foarte atent supravegheați pentru că au niște condiții psihiatrice care sunt asociate cu ideea de pericol. Ei, în sine, nu sunt rău-intenționați, dar au sentimente asociate ideii de intruziune din partea altora. Alții vor să-mi facă rău. Halucinații în legătură cu faptul că x sau y îmi vrea răul, se uită într-un fel anume și, înainte de a mă omorî el pe mine, îl omor eu pe el. Este o chestiune de supraviețuire, mai mult decât de criminalitate intenționată.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)
13:41 - 18 orașe și 238 de localități înregistrează rate de incidență de peste 3 la mia de locuitori