Postul de desene animate Cartoon Network, o nouă campanie anti-bullying

Postul de desene animate Cartoon Network, o nouă campanie anti-bullying

Postul de desene animate Cartoon Network demarează o nouă campanie anti-bullying, intitulată „Clubul Prieteniei – Fii prietenos, nu răutăcios!”. Astfel, se încearcă eliminarea comportamentelor deviante în rândul copiilor, încurajându-se sentimentele de bunăvoință, bunătate și prietenie.

Cartoon Network, o nouă campanie anti-bullying

Potrivit unui studiu realizat pentru Cartoon Network, în octombrie 2020, s-a identificat faptul că membrii familiei sunt principalele modele de inspirație pentru copii (77%), iar restul este compensat de personajele animate de la televizor.

În consecință, în cadrul campaniei din 2020, va fi realizată o serie de clipuri animate, care îi încurajează pe copii să relaționeze frumos unii cu alții, să fie empatici și să nu rămână nepăsători la suferința altora.

De asemenea, campania subliniază ajutorul oferit de Telefonul Copilului prin intermediul liniei de asistență gratuită 116 111, a platformei de consiliere online www.116111.ro și a aplicației mobile HappyGraff, scrie paginademedia.ro

Proiectul derulat de Cartoon Network împreună cu Asociația Telefonul Copilului are ca scop sensibilizarea, prevenirea și identificarea cazurilor de violență fizică sau verbală, abuz emoțional, hărțuire și excludere, ale căror victime au nevoie de ajutor specializat și pot beneficia de consiliere oferită de psihologi.

„Bullying-ul continuă să reprezinte o amenințare pentru majoritatea copiilor. Acum, mai mult ca oricând, în contextul pandemiei, participarea părinților la prevenirea acestui fenomen, precum și implicarea lor activă în educația copiilor sunt măsuri esențiale în lupta împotriva agresiunii bullying la nivel național.

Potrivit cercetărilor efectuate de Asociația Telefonul Copilului în 2019 și prezentate la Forumul Național Anti-Bullying, 83% dintre profesori consideră că educația pe care o primesc copiii în cadrul familiilor lor este esențială pentru prevenirea bullying-ului.

Încurajăm un comportament pozitiv, creșterea gradului de conștientizare a tuturor părților implicate, precum și raportarea oricărui comportament de bullying prin linia noastră telefonică, 116111, astfel încât vocea fiecărui copil care are nevoie de ajutor să fie auzită”, a precizat Cătălina Surcel, Director Executiv, Asociația Telefonul Copilului, pentru sursa citată.

Animațiile Disney, acuzate de maltratarea de persoane sau culturi

O altă problemă legată de desenele animate este semnalarea unui conținut rasist în desenele clasiceDisney, încă anul trecut, ce a fost acum actualizat cu un mesaj și mai dur.

Mai exact, desene precum Dumbo, Peter Pan și Cartea Junglei afișează acum un avertisment despre stereotipuri, noteazăBBC.

„Acest program include reprezentări negative și/sau maltratarea de persoane sau culturi. Aceste stereotipuri au fost greșite atunci și sunt greșite și acum”, afirmă avertismentul de pe platformaDisney+.

Pentru a nu îndepărta conținutul, mesajul precizează: „vrem să admitem impactul său negativ, învățăm din el și declanșăm o conversație pentru a crea un viitor mai incluziv împreună”.

Alte desene care afișează avertismentul pe ecran sunt „Pisicile Aristocrate”, care arată o pisică ce imită un asiatic cântând la pian cu bețișoare pentru mâncat, și „Peter Pan”, în care se face referire la indigenii americani cu termenul considerat rasist „redskins” (piei roșii), și „Doamna și vagabondul”, care ar avea mai multe secvențe considerate rasiste și care înfățișează stereotipii culturale.

Desenele ”The Looney Tunes”, relansate pentru a se adapta ”sensibilităţilor moderne”

La sfârșitul lunii mai,compania Warner Bros. a relansat celebreledesene animatedin seria „The Looney Tunes”, cu o serie de schimbări, adaptate „sensibilităţilor moderne”.

Mai exact, personajele principale nu vor mai folosi arme de foc, acestea fiind înlocuite cu…arme albe.

Decizia a fost luată într-un moment delicat pentru America, în care demonstraţiile împotriva violenţei exercitate de poliţişti, generate demoartea afro-americanului George Floyd, au cuprins Statele Unite.

„Suntem într-o epocă anti-bullying, toţi trebuie să fie prieteni, toată lumea trebuie să se înţeleagă. The Looney Tunes sunt aproape antiteza. Sunt personaje aflate în conflict, uneori foarte violente”, a punctat scenaristul Johnny Ryan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”