Povestea unui castel din România în presa britanică: BBC îl consideră desprins din "basmele cu zâne" (FOTO)

Povestea unui castel din România în presa britanică: BBC îl consideră desprins din "basmele cu zâne" (FOTO)
Foto: Facebook

Povestea Castelului de lut de la Porumbacu de Sus, înălțat de un cuplu de români în munții din Transilvania, a ajuns și la BBC, scrie greatnews.ro

Castelul este construit integral din materiale naturale și pare unul desprins din „basmele cu zâne”, notează publicația britanică.

Gabriela și Răzvan Vasile au ridicat acest castel prietenos cu mediul, aflat la 40 de kilometri de Sibiu, în comuna Porumbacu de Sus, de-a lungul ultimilor 2 ani. Pentru a reuși, cei 2 și-au vândut casa pe care o dețineau lângă București.

Numit și „Castelul din Lut din Valea Zânelor”, acesta este realizat din lut, paie și nisip, iar stâlpii de susținere sunt din lemn. Gabriela și Răzvan au apelat la un arhitect profesionist pentru a-și pune visul în aplicare.

Proprietarii clădirii spun că aceasta seamănă mai degrabă cu o locuință din filmul „Hobbitul” decât cu un castel adevărat, și speră ca în viitor să găzduiască turiști interesați să petreacă timp la munte, într-un loc superb, aflat aproape de Transfăgărășan și de orașul Sibiu.

Propietarii plănuiesc ca anul acesta să deschidă și un restaurant la castel, care să folosească numai ingrediente locale.

Tags: