”Prânz oferit de Viorica Dăncilă”, exact unde a fost depus acum un an trupul neînsufleţit al Regelui Mihai (VIDEO)

”Prânz oferit de Viorica Dăncilă”, exact unde a fost depus acum un an trupul neînsufleţit al Regelui Mihai (VIDEO)

Cu ocazia vizitei oficiale făcute de preşedinetele Parlamentului European, Antonio Tajani, altături de o declegaţi de oficiali, la Bucureşti, Guvernul a organizat un ”prânz oferit de Viorica Dăncilă”.

Locul ales însă de Guvern este unul cel puţin ciudat. Masa mare a fost pusă exact în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, în locul unde în urmă cu un an era depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai.

Casa Regală a condamnat și în trecut astfel de acțiuni, Regele Mihai considerând ca Sala Tronului este un simbol al Statului.

În imaginile postate de Guvern de la eveniment, se vede cum de-o parte a mesei, lungă de peste 15 metri, stau așezați miniștrii cabinetului Dăncilă.

Oficial, acest eveniment a fost numit ”prânz de lucru”. Prânzurile de lucru sunt practicate în diplomație și în politică, iar la aceste evenimente oficialii discută în timp ce iau masa, iar mancarea constă într-un aperitiv, un fel principal și desert.

În urmă cu mai puțin de un an, în decembrie 2017, prin fața catafalcului din Sala Tronului, pe care era depus sicriul cu Regele Mihai, au trecut zeci de mii de români care și-au luat rămas bun de la ultimul Rege al României.

Decizia Guvernului este cu atât mai surprinzătoare cu cât, exact sub Sala Tronului în Palatul Regal este Sufrageria Regală, o încăpere de dimensiuni impresionante, construită exact pentru recepții și evenimente.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)