Vremea rea a făcut DEZASTRU în toată țara: Mașini avariate, copaci rupți, drumuri blocate

Vremea rea a făcut DEZASTRU în toată țara: Mașini avariate, copaci rupți, drumuri blocate
Foto: economica.net

În urma fenomenelor meteorologice manifestate prin ninsoare moderată și vânt puternic în zece județe din România și în București s-au înregistrat mai multe evenimente neplăcute, acestea constând în arbori doborâți de vântul puternic, derapaje ușoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricții rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a fi deszăpezite.

La nivel național, pompierii împreună cu echipele administratorilor drumurilor au intervenit pentru deblocarea a 46 de autoturisme, microbuze și autobuze, precum și pentru deszăpezirea a două ambulanțe care se deplasau la caz prin zone acoperite de zăpadă.

Pentru perioada următoare, meteorologii au transmis o informare care vizează toată țara, fiind prognozate temperaturi scăzute, polei, precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Astfel, peste 4.800 de pompieri cu șenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte mașini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă, scrie stiripesurse.ro.