S-A AFLAT! LEGĂTURA NEŞTIUTĂ dintre Patriarhul Daniel şi Papa Francisc: Nimeni nu s-ar fi aşteptat vreodată la AŞA CEVA

S-A AFLAT! LEGĂTURA NEŞTIUTĂ dintre Patriarhul Daniel şi Papa Francisc: Nimeni nu s-ar fi aşteptat vreodată la AŞA CEVA
Foto: Hepta.ro

Patriarhul Daniel își sărbătorește marți ziua onomastică.

ARSENIE BOCA, PROFEȚIE DE COȘMAR! „FRAȚILOR, VA FI VĂRSARE DE SÂNGE”! SE VA ÎNTÂMPLA DE SĂRBĂTORI

Pe 17 decembrie, creştinii îl prăznuiesc Sfântul Proroc Daniel.

PROFEȚIE ÎNGRIJORĂTOARE! MARIA GHIORGHIU, ANUNȚ CUMPLIT PENTRU ROMÂNI! ”O EXPLOZIE URIAȘĂ…”

Cu această ocazie, Preafericitul a avut un program special. Capul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a săvârşit, de dimineaţă, liturghia, împreună cu un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în Catedrala patriarhală. Au fost prezenţi sute de credincioşi, iar printre invitaţii speciali s-a numărat şi fostul principe Nicolae.

IMAGINI HORROR LA MORMÂNTUL LUI CORNEL GALEȘ! ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU AJUNS ÎN CIMITIR! INCREDIBIL CUM ARATĂ TRUPUL (GALERIE FOTO)

Liturghia a fost urmată de „slujba de Te-Deum în semn de recunoştinţă adusă lui Dumnezeu pentru ocrotirea şi ajutorul dăruite Patriarhului României în slujirea Bisericii Ortodoxe Române”, iar la ora prânzului a fost programat, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, un moment festiv în timpul căruia au fost prezentate mesajele de felicitare (Detalii AICI).

Puţini ştiu că pe 17 decembrie este sărbătoare şi în sânul Bisericii Catolice. Este data la care Papa Francisc îşi sărbătoreşte ziua de naştere.

Sfântul Părinte s-a născut pe 17 decembrie 1936, la Buenos Aires, Argentina, într-o familie de emigranţi italieni, proveniţi din regiunea Piemonte. Marţi, Papa Francisc împlineşte frumoasa vârstă de 83 de ani.

În 2019, aceasta este cea de-a şaptea zi de naştere pe care Francisc o aniversează în calitate de pontif.

Anul acesta, între 31 mai şi 2 iunie, Papa Francisc s-a aflat într-o vizită istorică în România.

După întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis şi discursul de la Palatul Cotroceni, Suveranul Pontif s-a întâlnit şi cu Patriarhul Daniel.

Capii celor două Biserici au făcut atunci schimb de cadouri simbolice.

Papa Francisc i-a dăruit Patriarhului Daniel o carte (Codex Pauli) şi o medalie jubiliară, în timp ce Patriarhul Daniel i-a oferit Sfântului Părinte două medalii, o reprezentare în sticlă a Palatului Patriarhal şi mai multe cărţi.