Predoiu îi cere ministrului Corlățean un raport privind planul MAE pentru ”deblocarea pozițiilor ostile” față de aderarea la Schengen

Predoiu îi cere ministrului Corlățean un raport privind planul MAE pentru ”deblocarea pozițiilor ostile” față de aderarea la Schengen
Foto: ziuanews.ro

Ministrul de Externe Titus Corlăţean să prezinte un raport transparent referitor la planul pe care îl are în vedere privind „deblocarea poziţiilor ostile” faţă de aderarea la Schengen, susține prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu. 

„Noi cerem un raport transparent al şefului dimplomaţiei cu privire la planul pe care îl are în vedere pentru deblocarea pe canale diplomatice a poziţiilor ostile, de rezervă, pe care unele state le au faţă de România în dosarul Schengen”, a spus Predoiu, duminică, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta insistă că nu există o scuză pentru lipsa de reacție a Guvernului privind dosarul Schengen, relatează Mediafax.

„Câte misiuni diplomatice, câte vizite, câte discuţii a întreprins domnul Corlăţean pentru a debloca acest proiect? Cât vizite bilaterale, câte discuţii a purtat ministrul Justiţiei, ministrul de Interne? Ce a făcut Comisia parlamentară de lobby Schengen? Câte întrevederi, cu cine, cine s-a deplasat, cu ce efecte, cât ne-a costat? Rezultul îl cunoaştem: un stat important s-a pronunţat deja împotriva intrării României”, a continuat Predoiu.