Pregătiri pentru valul 4: Ministerul Educației ia în calcul scenariul roșu și galben, pentru noul an școlar

Pregătiri pentru valul 4: Ministerul Educației ia în calcul scenariul roșu și galben, pentru noul an școlar
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre rezultatele examenului de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor.

Noul an școlar va începe pe data de 13 septembrie, cu prezență fizică, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Totuși, oficialul din guvern nu exclude ca scenariile din trecut – galben și roșu să se aplice din nou, dacă valul 4 de COVID-19 va lua mare amploare.

„Dacă vom avea o evoluţie nesperată din punct de vedere epidemiologic, avem pregătite scenariile de funcţionare. Vorbim despre praguri pe care o să le reconfirmăm la începutul lunii septembrie, după ce vom şti deja care este evoluţia epidemiologică, printr-un ordin comun de ministru al ministrului educației și ministrului sănătății”, a declarat Cîmpeanu, la Digi24.

Sorin Cîmpeanu: „Școlile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele”

Ministrul Educației a subliniat faptul că specialiștii au în vedere evoluția epidemiologică și că sunt pregătiți pentru orice fel de scenariu.

„Vom susține aceleași scenarii sau chiar o ridicare a nivelului până la care elevii pot participa la școală cu prezență fizică”, a afirmat ministrul. „Prima variantă este să rămânem pe aceeași variantă cunoscută a scenariilor roșu, galben, verde”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Totodată, Cîmpeanu a afirmat că elevii au pierdut prea mult cât timp au făcut lecții de acasă, motiv pentru care școlile trebuie „să se închidă ultimele și să se deschidă primele”.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său