Prelungirea stării de alertă, anulată de o instanță. Avocatul Adrian Rusu Samuilă: „Hotărârea de Guvern nu conține măsuri, ci doar abuzuri” (VIDEO)

Prelungirea stării de alertă, anulată de o instanță. Avocatul Adrian Rusu Samuilă: Hotărârea de Guvern nu conține măsuri, ci doar abuzuri (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Avocatul clujean Adrian Rusu Samuilă a obținut, în primă instanţă, anularea prelungiri hotărârii de Guvern privind prelungireastării de alertă, însă judecătorii i-u respins capătul de cerere privind obligarea Guvernului României de a nu mai emite hotărâri cu același conținut.

Decizia instanței are loc după ce tot luna aceasta, Curtea de Apel Cluj a anulat condiționarea de vaccinarea anti-COVID pentru participarea la nunți, concerte, botezuri, impusă prin Hotărârea de Guvern nr. 580/2021.

Avocatul clujean Adrian Rusu Samuilă a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că a atacat Hotărârea de Guvern pentru că în ea se regăsesc doar abuzuri:

“Am răbdat cât am răbdat, am crezut că se vor opri, până când au început să mă amendeze, poliția locală, jandarmi, au început să mă agreseze că de ce nu port mască”, a declarat avocatul.

“Nu există nicio regulă în acea Hotărâre de Guvern, așa trebuie pusă problema. Practic nu sunt măsuri, sunt abuzuri”, a mai spus acesta.

Acesta a explicat că decizia mai poate fi atacată:

“Sunt puternici cei care au făcut această mârșăvie și trebuie să fim precauți cei care luptăm pentru adevăr. Este foarte trist că am ajuns în situația asta”, a precizat avocatul clujean.

Minuta Curţii de Apel Cluj: “Admite în parte cererea formulată de reclamantul R.A.S. în contradictoriu cu pârâtul G. R. şi pe cale de consecinţă, anulează Hotărârea de Guvern nr. 432/08.04.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtului de a nu mai adopta Hotărâri de Guvern cu acelaşi conţinut. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie voluntară în interesul pârâtului formulată de intervenientul accesoriu M.A.I. Respinge ca devenită inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Legii nr. 55/2020.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:25 - Comunicaţiile dintre cele două Corei, restabilite la iniţiativa lui Kim Jong-un. Cum interpretează serviciile secrete sud-coreene schimbarea de atitudine de la Phenian
19:15 - Alertă la Pentagon. Clădirea a fost sigilată, după ce s-au tras focuri de armă în apropiere. Cel puțin o persoană a fost ucisă
19:04 - AUR, despre noile buletine: „De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”. George Simion: Genul e o realitate subiectivă, nu trebuie să ajungem cu aceste discuții nici măcar în școli (VIDEO)
18:57 - Imagini virale de la Mamaia. Un grup de turiști a încins o paranghelie cu purcei la proțap, chiar în fața unui hotel din centrul stațiunii
18:24 - Emil Boc, despre buletinele electronice: Nu este vorba de cip, ci e vorba de amprentă. Nu se introduce nimic în corpul uman
18:23 - CNCAV: 15.395 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. 11.174 au primit prima doză
17:53 - Cât a ajuns să coste o cameră la Mamaia, după scumpirile de la 1 august. Turiștii plătesc sume piperate pentru o vacanță pe litoral
17:40 - Scurtcircuit în camera de resuscitare a UPU, la Spitalul Judeţean Piteşti. Trei pacienţi au fost evacuaţi
17:22 - Calendarul anului școlar 2021 – 2022. Când începe școala și cât vor dura cele trei vacanțe din acest an
17:20 - Sorin Cîmpeanu, despre plata orelor remediale: E o problemă de organizare, fondurile europene necesită mai multe raportări. Nu găsesc justificare ca aceste plăţi să întârzie dincolo de septembrie (VIDEO)