Premieră: Despăgubire pentru iubita unui bărbat mort din cauza vaccinului anti-COVID-19

Premieră: Despăgubire pentru iubita unui bărbat mort din cauza vaccinului anti-COVID-19
Vaccin Covid Foto: Hepta

Premieră după mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei. Partenera unui cântăreț rock din Marea Britanie, care a murit anul trecut după ce s-a vaccinat cu serul de la Astra-Zeneca, a devenit prima persoană din Marea Britanie care a fost despăgubită după un deces survenit în urma unor complicații cauzate de vaccinul anti-COVID-19.

În Mare Britanie rudele pot să solicite aceste despăgubiri în numele unei persoane care a murit

Logodnica lui Vikki, în vârstă de 38 de ani, a primit în urma unei înţelegeri judiciare valoarea maximă a despăgubirilor legale de 120.000 de lire sterline (139.400 de euro), dar consideră că această sumă nu este suficientă.

În plus, NHS Business Services Authority, administratorii din Newcastle însărcinaţi cu implementare acestei scheme de compensare, au virat suma abia pe 17 iunie 2022.
Plăţile pentru daunele provocate de vaccinuri sunt disponibile pentru orice persoană care a suferit anumite dizabilităţi ca rezultat al vaccinării, iar rudele pot de asemenea să solicite aceste despăgubiri în numele unei persoane care a murit după o vaccinare.

Bărbatul care a murit după vaccinare ar fi fost într-o formă fizică foarte bună

Zion, un cântăreț rock de 48 de ani, s-a îmbolnăvit la opt zile după ce a primit vaccinul şi a murit în mai 2021. Certificatul lui de deces confirmă că rockerul a murit din cauza unor complicaţii apărute după vaccinare, potrivit BBC.

sursă foto: captură YT

Vikki Spit, care continuă să afirme că nu este o antivaccinistă, a spus că paramedicii au crezut că Zion suferea de o migrenă atunci când au fost chemaţi să se deplaseze la reşedinţa lor. Rockerul britanic, care era totodată scriitor şi cineast, a suferit o criză după câteva zile şi „nu s-a mai trezit” după ce a fost operat.

Vikki mai spune că logodnicul ei era sănătos şi într-o bună formă fizică şi că el ar fi avut şanse mari de supravieţuire dacă ar fi primit mai devreme tratamentul adecvat.

Urmăriți B1TV.ro și pe