Premieră medicală: O echipă de medici români și francezi a efectuat o intervenție ce are ca scop vindecarea epilepsiei

Premieră medicală: O echipă de medici români și francezi a efectuat o intervenție ce are ca scop vindecarea epilepsiei
Foto: chirurgiemures.ro

O echipă de medici a efectuat miercuri, la Spitalul Bagdasar-Arseni, o intervenţie complexă de implantare de electrozi intracerebrali, având ca scop identificarea exactă a locului în care se află focarul epileptic şi extragerea acestuia.

Pacientul, în vârstă de 36 de ani, suferă de epilepsie încă de la naștere și a urmat tratamente toată viața.

Procedura a fost o premieră pentru lumea medicală românească.

Potrivit Mediafax, echipa a fost condusă de specialiștii Jean Talairach şi Jean Bancaud, în Spitalul Saint Anne din Paris la mijlocul anilor ’70.

Intervenția s-a încheiat cu bine, iar neurologii vor urmări activitatea creierului pacientului, pentru a putea delimita clar zona din care pornesc crizele. Odată depistată această zonă, bărbatul va reveni în sala de operaţii pentru a i se scoate electrozii și se va extrage focarului epilepctic, care ar trebui să ducă la vindecarea bolnavului.

Metoda a mai fost folosită cu succes în centrele moderne de chirurgie a epilepsiei din Franţa şi Italia, iar România este printre primele țări care să o implementeze. Porcedura este foarte costisitoare, în jur de 10.000 de euro.

 

 
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)