Premierul Dacian Cioloș, despre incendiile din Parcul Văcărești: Trebuie să utilizez toate mijloacele pentru a înţelege ce se întâmplă acolo. Cam bănuiesc eu, dar nu pot acuza bazându-mă doar pe supoziţii

Premierul Dacian Cioloș, despre incendiile din Parcul Văcărești: Trebuie să utilizez toate mijloacele pentru a înţelege ce se întâmplă acolo. Cam bănuiesc eu, dar nu pot acuza bazându-mă doar pe supoziţii
Foto: click.ro

Parcul Văcăreşti este mistuit de incendii, însă Dacian Cioloş nu este nici până la această oră pus în temă cu situaţia de la faţa locului. O recunoaşte chiar prim-ministrul, într-o postare pe Facebook. Un puternic incendiu de vegetaţie a izbucnit recent în Parcul Văcăreşti, fiind stins de pompieri. Focul a distrus cel puţin două hectare.

Dacian Cioloş a oferit o explicaţie incredibilă cu privire la repetatele incendii de vegetaţie din Parcul Natural Văcăreşti.

"Înainte de a vă cere ajutorul trebuie să utilizez eu toate mijloacele pe care le am la dispoziţie pentru a înţelege ce se întâmplă acolo. Cam bănuiesc eu, dar nu pot acuza bazându-mă doar pe supoziţii. Oricum, de un lucru fiţi sigur: când am pus semnătura mea pe acea hotărâre de guvern care făcea din 'groapă' un parc natural, am făcut-o din convingere. Şi o să fac tot ce ţine de mine pentru ca lucrurile să evolueze în direcţia lor naturală acolo. Sunt situaţii când omul nu are dreptul să distrugă a doua oară ceea ce natura a reparat deja", a scris premierul pe Facebook, într-un răspuns la postarea unui internaut, Ciprian Muntele.

Acesta i-a transmis pe site-ul de socializare un mesaj premierului, în care a făcut referire la acţiunea de ecologizare din Parcul Văcăreşti de pe 30 iunie la care a participat şi Dacian Cioloş.

"Eu sunt băiatul ăla care v-a făcut săptămâna trecută celebra poză de când aţi strâns gunoaie în Parcul Natural Văcăreşti. Pe mine m-a impresionat mult gestul dumneavoastră, v-am crezut sincer şi v-am admirat, deşi sunt dintre cei care, visceral, au căpătat în timp reacţii de respingere la tot ce vine din zona politică. În ziua aia am plecat acasă atât de liniştit, părea evident că urmează doar simple formalităţi pentru ca acel loc să fie definitiv salvat. Nu doar că locul ăla e departe de a fi salvat, dar acum am sentimentul că cineva îl vrea în continuare distrus. Şi mă tem că de data asta pare foarte hotărât s-o şi facă. Ştiţi, în ultimele 24 de ore alte 3 incendii mari au avut loc în Parcul Văcăreşti. Ceea ce pentru noi, ăştia implicaţi cel puţin cu sufletul în proiectul ăsta, e trist, jignitor, e obositor şi cam fără de speranţă", a scris Ciprian Muntele.

El a precizat că soluţiile pentru reabilitarea zonei depind de oamenii din subordinea premierului.

Incendiile de vegetaţie au distrus o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi în Parcul Natural Văcăreşti.

Tags: