Premierul Dăncilă l-a primit pe președintele CEDO la Guvern, pe fondul plângerii depuse de Laura Codruța Kovesi

Premierul Dăncilă l-a primit pe președintele CEDO la Guvern, pe fondul plângerii depuse de Laura Codruța Kovesi
foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, vineri, la Palatul Victoria, pe Guido Ramondi, președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, pe fondul acțiunii intentate de Laura Codruța Kovesi la Curtea de la Strasbourg, potrivit stiripesurse.ro.

„Printre temele discutate de cei doi oficiali s-au numărat dialogul Curţii cu judecătorii pentru implementarea dispozițiilor convenționale, reforma CEDO în vederea eficientizării sale, precum și situația diferitelor cauze care vizează România, aflate în jurisdicția CEDO”, a transmis Guvernul, după întâlnirea dintre cei doi oficiali.

Așadar, vizita vine în contextul în care Laura Codruța Kovesi a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA. Plângerea a fost depusă în decembrie 2018.

„Cu privire la cauzele care vizează România, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat angajamentul autorităților române pentru gestionarea acestora și găsirea soluțiilor celor mai potrivite. Nu în ultimul rând, a fost abordată tema referitoare la dreptul la un act de justiție echitabil”, se adaugă în comunicat.

Motivele invocate de fosta șefă DNA sunt reprezentate de faptul că nu a fost citată la Curtea Constituțională, motiv pentru care nu a avut posibilitatea de a-și exercita cel puțin calitatea de „intervenientă” pentru a exprima un punct de vedere al apărării.