Preot, la slujbă: Iohannis face jocurile Germaniei şi Cioloş face jocurile Franţei. Să cerem dreptul fundamental al familiei formate din bărbat şi femeie. Nicidecum toleranţă! (VIDEO)

Preot, la slujbă: Iohannis face jocurile Germaniei şi Cioloş face jocurile Franţei. Să cerem dreptul fundamental al familiei formate din bărbat şi femeie. Nicidecum toleranţă! (VIDEO)

Slujbă inedită la Alba Iulia. Un preot de la Schitul "Sfântul Lazăr" le-a spus credincioşilor că rezultatul faptului că România este condusă "de un om care nu este creştin-ortodox" va fi acela că "oamenii se vor trezi la presiunea Europei sau a francmasoneriei şi că Iohannis face jocurile Germaniei, iar Cioloş pe ale Franţei", informează B1 TV.

Totul a pornit de la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

"Iată rezultatul că România, ţară ortodoxă, să fie condusă de un om care nu este creştin-ortodox. Mâine, poimâine, ne vom trezi la presiunea Europei sau a mai ştiu eu cui sau a francmasoneriei ca şi în ţara noastră să se aprobe căsătoria între persoane de acelaşi sex. Sau mai mult, să se recunoască căsătoriile altora care vin în ţara noastră. Este inadmisibil aşa ceva! Acest om face jocurile politice străine. Iohannis face jocurile Germaniei şi Cioloş face jocurile Franţei", a spus preotul Emanoil Scarlat chiar în timpul slujbei de duminică.

Acesta susţine că nu se poate tolera "Sodoma şi Gomora în ţara noastră".

Preot, la slujbă: Iohannis face jocurile Germaniei şi Cioloş face jocurile Franţei

#DIRECT_ONE_f8kifk#

"Să cerem dreptul fundamental al familiei formate din bărbat şi femeie. Nicidecum toleranţă. Ce să tolerăm? Sodoma şi Gomora în ţara noastră? Să tolerăm acţiuni sexuale păcătoase în ţara noastră? Păcate strigătoare la cer, păgâne, sodomiste? Ce viitor vor avea copiii noştri? Câţi viitori creştini vor mai avea copiii lor? Ce naţiune va mai fi România? Francmasoneria se teme de România" , a mai spus preotul.

De asemenea, el a susţinut că masoni există şi în Biserica Ortodoxă Română.

Arhiepiscopia Alba Iulia a anunţat că va discuta cu preotul, pentru că nu doreşte să promoveze o atitudine ostilă faţă de persoanele cu alte convingeri.

"În activitatea noastră nu intră criticarea sau evaluarea unui regim politic. Ca biserică susţinem valorile morale, însă nu evaluăm activitatea politică a unor oameni aflaţi în funcţie. Vom avea o discuţie cu părintele Emanuel. Biserica este datoare să ţină la valorile familiei creştine autentice, pentru că asta prevăd canoanele şi textele fundamentale. Dar asta nu înseamnă că noi avem o atitutdine ostilă sau instigăm la ură şi mânie faţă de persoanele cu alte convingeri. Le respectăm alegerea. Noi nu am mai avut asemenea incidente. Ca biserică am stabilit aceste demersuri, însă nu am instigat şi nu am promovat niciodată intoleranţa", a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Contactat după slujbă, preotul Emanuel Scarlat a declarat că îşi susţine punctul de vedere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:17 - Un elev din Bihor notat cu 2,80 la Evaluarea Națională a primit 8,70 după contestație. Ce spune ministrul Educației
14:16 - Gina Chirilă a spus cum a trecut peste infidelitatea soțului său: „Sentimentele nu s-au schimbat, asta m-a surprins și pe mine”
14:16 - BRD Pensii, după scandalul delapidării unui fond de pensii private: „Activele participanților nu sunt afectate. Suma a fost deja acoperită de acționari”
13:55 - Sorin Cîmpeanu: Programul „Masă caldă” se va extinde de la 150 la 300 de şcoli (VIDEO)
13:47 - Imagini cu Insula Șerpilor în momentul evacuării trupelor ruse: „Inamicul a evacuat în grabă rămășițele garnizoanei” (FOTO)
13:41 - Povestea familiei avocatului din Kiev, ucis de o rachetă rusă: „Ea nu știe că tatăl ei nu mai este”
13:31 - Diferențe de prețuri uriașe în Bulgaria față de România. Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o cafea și un suc pe litoralul bulgăresc
13:29 - Guvernul a aprobat joi scăderea cu 50 de bani a prețului carburanților. Virgil Popescu: „Mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această Ordonanță” (VIDEO)
13:10 - Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft
12:58 - Generalul Cristian Barbu, despre retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: „Ultimul atac ucrainean a fost de o intensitate ieșită din comun și este clar că rușii au avut pierderi substanțiale” (VIDEO)