Preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă: „Când porți mască, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică”

Preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă: „Când porți mască, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică”

Medicul Dorel Săndesc, preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă, îndeamnă la respectarea regulilor de protecție împotriva infectării cu COVID-19, precizând că purtarea măștii de protecție poate feri o persoană de a face o formă gravă a bolii.

Dorel Săndesc, despre purtarea măștii de protecție

Potrivit șefului ATI România, ignorarea regulilor în vigoare va duce la creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19.

Acesta încurajează purtarea măștilor de protecție, precizând că ne pot feri de forme grave ale bolii.

„Din păcate, iată, vedem că nu aplicăm singurele măsuri care ne pot asigura diminuarea numărului de cazuri grave și evitarea unei situații critice în care să se recurgă din nou la lockdown.

Măștile nu doar că scad numărul de cazuri, dar s-a văzut că atunci când porți mască, chiar dacă vei fi infectat, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică”, a declarat Dorel Săndesc laEuropa FM.

Adrian Streinu-Cercel, reacție în urma protestelor anti-mască

ProfesorulAdrian Streinu-Cercel, directorul Institutului ‘Matei Balș’ din Capitală, a făcut referire la protestele anti-mascăcare au avut loc în București.

Acesta a declarat, tranșant, că dacă românii aleg să nu poarte mască, înseamnă că și-au decis soarta.

„Fiecare trebuie să fie responsabil pentru el și pentru cei din jurul lui. Când se îmbolnăvesc sună și cer ajutor. Lumea se sperie doar în momentul în care se îmbolnăveşte. Până nu se îmbolnăveşte şi nu a ajuns boala în dreptul lor, zic, pe mine nu mă poate afecta. Când îi afectează se întreabă de ce oare m-a afectat tocmai pe mine.

Deci este în natura fiinţei umane.Nu mă îngrijorează, neapărat. E vorba despre oameni care nu au ce face și ies în stradă să vorbească despreceva care nu este vorba. Dânșiivorbesc despre botniţă. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască şi asta recomand. Vor să înţeleagă, bine. Nu vor să înţeleagă, iarăşi bine. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta”, a declarat renumitul medic la Antena 3.

Nelu Tătaru: „Suntem pe a doua cocoașă a primul val pandemic”

Ministrul Sănătății a declarat luni că, momentan, România se află pe a doua cocoașă a primul val pandemic.

Dacă se vor respecta regulile în vigoare, din a doua jumătate a lunii octombrie țara noastră ar putea intra pe o pantă descendentă în cee ace privește numărul de cazuri de COVID-19, mai susține Nelu Tătaru.

„Respectarea regulilor înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menținem, atunci putem să ne gândim în a două jumătate a lunii octombrie că putem avea și o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a două cocoașa a primul val pandemic.

Sperăm să putem gestiona cu bine și acest început de școală. În măsura în care rămânem în același registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă”, a precizat ministrul Sănătății.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori