Președintele CCR, Augustin Zegrean: Numirea lui Daniel Morar la Curte îndeplineşte condiţiile legale

Președintele CCR, Augustin Zegrean: Numirea lui Daniel Morar la Curte îndeplineşte condiţiile legale

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, luni, că numirea lui Daniel Morar ca membru al Curții Constituționale este legală, adăugând că fostul șef DNA este pregătit profesional pentru funcția de judecător.

Cred că este o numire care îndeplineşte condiţiile legale. (…) Daniel Morar a dovedit că este pregătit profesional„, a spus Zegrean, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, Zegrean a spus că astăzi a aflat de numirea făcută de preşedintele Băsescu şi a fost „surprins”.

Am fost surprins, pentru că nu ştiam că s-a numit astăzi, nu de altceva„, a mai spus preşedintele Curţii Constituţionale.

Totodată, Zegrean a a spus că şi procurorii sunt la fel de magistraţi ca şi judecătorii, adăugând că în Constituţie nu se face o delimitare la condiţia pentru membrii Curţii privind experienţa în justiţie între judecători şi procurori.

Daniel Morar a fost numit, luni, de către preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de 9 ani.(Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)
09:59 - Un bărbat beat și drogat s-a certat cu iubita, a băgat-o în portbagaj și a dat foc mașinii, în București. Femeia a fost salvată
09:57 - Andreea Ibacka, mărturisiri surprinzătoare despre soțul ei, Cabral, după ce acesta a luat o pauză de la televiziune: „Este greu de pensionat”
09:47 - O nouă confruntare pe tema pensiilor pentru Macron, grevele și manifestațiile continuă
09:33 - Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate