Președintele Colegiului Medicilor, în direct pe B1 TV, după ce Spitalul Floreasca a rămas fără acreditare: „S-ar pune în primejdie securitatea sanitară a Bucureștiului” (VIDEO)

Președintele Colegiului Medicilor, în direct pe B1 TV, după ce Spitalul Floreasca a rămas fără acreditare: „S-ar pune în primejdie securitatea sanitară a Bucureștiului” (VIDEO)

Ridicarea autorizației de funcționare în cazul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, care are un număr de aproximativ 90.000 de internări pe an, ar pune în pericol securitatea sanitară a Bucureștiului, susține prof dr. Gheorghe Borcean, președinte la Colegiul Medicilor, luni, în direct pe B1 TV.

„Spitalul Floreasca este un spital care are un număr de 80-90.000 de internări pe an. E greu de crezut că se va putea ridica autorizația de funcționare a întregului spital. Este delicat. Dacă cineva își asumă răspunderea ridicării autorizației de funcționare, acreditării Spitalului Floreasca, pentru faptul acesta, s-ar pune în primejdie securitatea sanitară a Bucureștiului”, a subliniat Borcean.

Președintele Colegiului Medicilor a precizat că, în acest moment, cel mai probabil se lucrează la autopsia pacientei, care și-a pierdut viața după ce a fost incendiată pe o masă de operație de la Spitalul Floreasca.

„Acest omor fiind intrat deja în spațiul public și ridicând suspiciunea unei morți legate de un gest de diagnostic sau terapeutic, în conformitate cu prevederile legale, va urma o cercetare autopsică medico-legală. Ea nu se va face înainte de 12 ore de la data declarării decesului. E posibil ca deja la ora aceasta să se lucreze la autopsie sau să fie deja terminată”, spune el.

Gheorghe Borcean a explicat că incidentul nu a avut loc în timpul unei operații minore, ci a fost vorba despre o intervenție chirugicală de proporții mari.

„Lucrurile nu s-au petrecut în cazul unei intervenții pentru o hernie sau pentru o varice. Lucrurile s-au petrecut într-o catastrofă. Indiferent de procedură, când se intră într-o hemoragie masivă, care pune viața pacientului în primejdie, lucrurile se precipită de o manieră pe care numai cei care au fost într-un bloc operator, în astfel de situații, o pot înțelege”, a adăugat Borcean.