Președintele INS: Datele privind recensământul nu au legătură cu validarea sau invalidarea referendumului

Președintele INS: Datele privind recensământul nu au legătură cu validarea sau invalidarea referendumului
Foto: evz.ro

Datele preliminare ale recensământului populaţiei şi locuinţelor nu au legătură cu procesul electoral, „cu validarea sau invalidarea referendumului”. O spune chiar preşedintele INS Vergil Voineagu, după ședința Comisiei pentru recensământ convocată de ministrul de Interne. Datele finale ale recensământului vor fi făcute publice abia în 2013.

„Datele preliminare ale recensământului populaţiei şi locuinţelor nu au nicio legătură cu procesul electoral – ca de altfel recensământul în sine – cu validarea sau invalidarea referendumului”, a spus Vergil Voineagu.

Preşedintele INS a precizat că listele electorale nu sunt treaba statisticii, pentru întocmirea acestora existând instituţii special abilitate şi procedee speciale.

Voineagu a mai spus că, până în prezent, au fost procesate 36.809.562 de formulare de recensământ, reprezentând aproximativ 48% din total.

Ultima oră
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment