Președintele Israelului, Reuven Rivlin, primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni (VIDEO)

Președintele Israelului, Reuven Rivlin, primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis îl primește, marți, la Palatul Cotroceni, pe omologul său israelian, Reuven Rivlin.

Președintele Klaus Iohannis, discuții cu omologul său israelian,Reuven Rivlin, la Palatul Cotroceni

Cei doi șefi de stat vor avea o serie de convorbiri tête-à-tête, urmate de convorbiri oficiale. Ulterior, Klaus Iohannis și Reuven Rivlin vor susține o declarație de presă comună, la ora 13.15.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vizita președintelui Israelului în România reflectă soliditatea relației bilaterale dintre cele două state, precum și faptul că Israelul rămâne un partenecr cheie pentru țara noastră.

”Discuțiile cu Președintele Statului Israel se vor concentra pe modalitățile de dezvoltare și aprofundare a relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun, vizita având loc în contextul aniversării, la 11 iunie 2021, a 73 de ani de relații diplomatice neîntrerupte între România și Statul Israel.

Cu prilejul convorbirilor oficiale, vor fi abordate, de asemenea, cooperarea economică și cea în domeniul sănătății, inclusiv în ceea ce privește contracararea pandemiei de COVID-19, educația privind Holocaustul și alte măsuri de combatere a antisemitismului în România, precum și schimburile culturale și interumane dintre cele două state.

O atenție deosebită va fi acordată situației din regiunea Orientului Mijlociu, inclusiv stadiului Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, cu accent pe situația de securitate din regiune în urma evoluțiilor recente, urmând a fi abordate și alte teme de actualitate de pe agenda regională și cea internațională”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele Reuven Rivlin se va întâlni marți și cu premierul Florin Cîțu.