Ce riscă primarul din Sângeorz-Băi care și-a filmat fetița în timp ce o pedepsea

Ce riscă primarul din Sângeorz-Băi care și-a filmat fetița în timp ce o pedepsea
FOTO: Stiridebistrita.ro

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, riscă să se aleagă cu un dosar penal pentrurele tratamente aplicate minorului, după ce și-a filmat fiica stând în genunchi, dezbrăcată și plângând, în timp ce acesta o obliga să promită că va fi cuminte. După apariția în spațiul public a imaginilor cu umilințele la care edilul și-a supus copilul, polițiștii și procurorii din Bistrița au început o anchetă. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud a anunțat că a fost deschis un dosar de cercetare penală in rem, în care se cercetează faptele comise de Traian Ogâgău, informează gazetadebistrita.ro.

Primarul din Sângeorz-Băi riscă să se aleagă cu dosar penal după umilințele la care și-a supus fiica

„În urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud de către polițiști, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, potrivit sursei citate.

”Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, ”O să fac exerciții și o să învăț”, ”Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun”, ”Nu mai sunt fițoasă”, ”Nu mai sunt figurantă” sau ”Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”. Acestea sunt cuvintele pe care fiica lui Traian Ogâgău le-a spus printre suspine, obligată de tatăl ei, în timp ce stătea cu în genunchi, cu fața la dulap.

Imaginile cu umilințele la care a fost supusă copila de propriul părinte s-au răspândit rapid în mediul online și au dat naștere unor reacții vehemente la adresa primarului din Sângeorz-Băi.

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA)a intervenitîn acest caz și a solicitat Direcţiei pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală.

Reprezentanții DGASPC Bistrița-Năsăud au anunțat, la rândul lor, că au dechis o anchetă cu privire la un posibil abuz emoțional la care a fost supusă minora.

De asemenea, PNL a anunțat că se delimitează de primarul din Sângeorz-Băi și că acesta nu mai este membru al partidului și nici nu mai candidează la alegerile locale din 27 septembrie ca reprezentant al liberalilor.

„Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public, cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal.

Ne delimităm categoric de acest tip de comportament şi condamnăm ferm orice act de violenţă împotriva copiilor, indiferent de agresor. Orice gest reprobabil la adresa minorilor trebuie cercetat şi pedepsit”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

O nouă înregistrare cu modul în care Traian Ogâgău își terorizează familia

Între timp, în spațiul public a apărut o nouă înregistrare audio, în care Ogâgău își terorizează familia. În această nouă înregistrare, publicată de Adevărul, se poate auzi cum o copilă îi spune alteia să încerce să nu mai plângă, ca să nu-l enerveze mai tare. Totul, în timp ce bărbatul amenință, înjură, sparge sticle și aruncă diverse obiecte.

Într-o primă reacție la înregistrarea în care își umilea fiica, Ogâgău a precizat că este vorba despre o problemă de familie și fiecare își poate disciplina copilul așa cum vrea. Mai mult, el a acuzat că totul este de fapt o acțiune de campanie a adversarilor săi din politică, el fiind victima jocurilor murdare făcute de PSD.

Într-o a doua declarație, primarul a susținut că tratamentul pe care i l-a aplicat fiicei sale ”nu este moarte de om” și s-a arătat mai deranjat de faptul că imaginile au ajuns în spațiul public.

„Pot să zic că îmi pare rău, dar dacă ați văzut filmulețul, nu este moarte de om. Nu am dezbrăcat-o pe fată intenționat, era ieșită din duș.Este greșit că am trimis video cuiva. Asta da. Este problema noastră internă de familie”,a declarat Traian Ogâgău, pentruLibertatea.