Primăria Capitalei a cumpărat costume pentru scafandri la un preț dublu, deși nici măcar nu are angajați scafandri (VIDEO)

Primăria Capitalei a cumpărat costume pentru scafandri la un preț dublu, deși nici măcar nu are angajați scafandri (VIDEO)
Foto:bucuresti.ro

Primăria Capitalei face risipă din banii contribuabililor. Instituţia a cumpărat costume pentru scafandri, chiar dacă nu are angajați scafandri, informează B1 TV. Mai mult, municipalitatea a plătit un preţ dublu pentru aceste costume și echipamente: 40.000 de euro. Oficialii Primăriei spun că au achiziționat costumele la cererea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Primăria Capitalei a plătit câte 4.000 de euro pentru zece costume de scafandru, deşi costul real al unui astfel de echipament este la jumătate de preţ. Municipalitatea a încheiat un contractul cu firma INL Brand, o companie abonată la banii publici de la Primăria Capitalei, scriu jurnaliştii de la Capital.ro.

În mandatul fostului primar Sorin Oprescu, din sumele alocate la capitolul ”alte cheltuieli”, s-a decontat o factură în valoare de peste 160.000 de lei, pentru echipament complet acestei firme. Societatea, cu sediul într-o casă modestă din București, are doar trei angajaţi.

INL Brand a fost înființată în anul 2009, cu un capital social de 200 de lei, în 2014 a avut o cifră de afaceri de peste 950 de lei și a înregistrat pierderi de peste 170.000 de lei. Mai mult, firma este deținută de o persoană în vârstă de 73 de ani, Marilena Ana Guțilă.

Primăria Capitalei a cumpărat costume pentru scafandri la un preț dublu, deși nici măcar nu are angajați scafandri

#DIRECT_ONE_ots8be#

Deşi s-au cheltuit 40.000 de euro din bani publici, oficialii Primăriei au recunsocut că nu au scafandrii profesionişti şi instituţia nu face astfel de intervenţii. Aceştia spun că au cumpărat costumele la cererea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Scafandrii profesioniști din Constanța au declarat că un costum complet de scafandru de iarnă costă aproximativ 2.000 de euro.

Un echipament de scafandru de la ISU București-Ilfov este compus din vestă, butelie oxiden, costum neopren, labe, vizor, fir ghid și comunicație prin stație radio.
Mai mult, Primăria Capitalei a cumpărat și 4.000 de truse de prim ajutor cu peste 200.000 de euro, iar contractul a fost câștigat tot de firma INL Brand SRL.

Urmăriți B1TV.ro și pe