Primăria Capitalei: Mai sunt aproximativ 20.000 de câini pe străzi. 34.000 au fost capturați din septembrie 2013

Primăria Capitalei: Mai sunt aproximativ 20.000 de câini pe străzi. 34.000 au fost capturați din septembrie 2013
Foto: enational.ro

La aproape un an de la moartea lui Ionuţ Anghel, copilul de numai patru ani sfâşiat de câinii vagabonzi, reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că numărul maidanezilor ar fi scăzut. Nu de aceeaşi părere sunt şi bucureştenii, care se tem, în continuare de ei. Conform datelor prezentate de ASPA, din cei 64.000 de maidanezi, câţi erau anul trecut în Capitală, anul acesta au mai rămas 20.000. Ceilalţi, fie au fost eutanasiaţi, fie se află în adăposturi sau au fost daţi spre adopţie.

La numai patru ani, Ionuţ Anghel a plătit cu viaţa pentru ca autorităţile locale să înceapă să ia măsuri în privinţa zecilor de mii de câini maidanezi aflaţi pe străzile Capitalei. 

În urma tragediei, au fost audiaţi atât bunica şi părinţii copilului, cât şi reprezentanţi ai ONG-urilor care apără maidanezii, dar şi Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA, din cadrul Primăriei Generale. Poliţişii au amendat propietarii terenului privat şi paznicul aflat la faţa locului. În cele din urmă, municipalitatea a luat măsuri pentru a rezolva problema câinilor maidanezi. La un an de la moartea lui Ionuţ Anghel, din sediul Primăriei situaţia parea a fi sub control, având în vedere că datele arată că numărul oamenilor muşcaţi de maidanezi a scăzut cu 80 la sută.

Coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, spune că aproximativ 34.000 de câini au fost capturaţi din septembrie 2013, de la începutul programului de gestionare a câinilor fără stăpân de pe străzile Capitalei, din care 16.000 au fost eutanasiaţi, iar alţi 16.000 au adoptaţi.

În prezent în adăposturile municipalităţii se află aproximativ 2.000 de câini, adopţiile fiind în scădere.

Conform ultimelor date ale Primăriei Generale a Capitalei, luna trecută s-a înregistrat cel mai mic număr de oameni muşcaţi de câini din ultimii 10 ani. Dacă în iulie 2013 erau 849 de persoane muşcate de maidanezi, în luna iulie 2014, numărul acestora a scăzut la 132.

Ultima oră
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”