Primarul din Mogoșoaia amenință cu proteste! Paul Precup (PNL): ‘De ani de zile există probleme cu traficul, iar CNAIR mă plimbă cu vorba. M-am săturat!’ (VIDEO)

Primarul din Mogoșoaia amenință cu proteste! Paul Precup (PNL): 'De ani de zile există probleme cu traficul, iar CNAIR mă plimbă cu vorba. M-am săturat!' (VIDEO)

Zilele acestea, în internet a început să fie distribuit un filmuleț despre centura și lucrările necesare pentru fluidizarea traficului în zona Mogoșoaia. Video-ul este realizat de o instituție a statului român, care atacă altă instituție a statului.

Mai exact, Primăria comunei Mogoșoaia, județul Ilfov,atacă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, din cauza faptului că în zonă nu se fac investiții pentru deblocarea traficului.

Primarul PNL al comunei, Paul Precup, a declarat că video-ul este realizat chiar de angajații Primăriei Mogoșoaia.

De asemenea, liberalul s-a arătat “foarte supărat pe CNAIR, pentru că de ani de zile ne poartă cu vorba”.

“Avem un teanc de corespondență, avem schimburi de scrisori, dar uitați-vă ca de la revoluție până acum, nu au reușit să găsească o soluție pentru Mogoșoaia. La noi, traficul este blocat și dimineața și seara din cauza faptului că drumul național se intersectează cu centura și aici se blochează totul”, a spus Paul Precup.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat de ce a ales să protesteze astfel, ținând cont că situația sa nu este singulară în țară, edilul PNL a răspuns că, în urma unor studii făcute de specialiști, situația se va agrava foarte mult în anii următori. Prin urmare, o măsură este o prioritate.

“Noi am făcut un studiu, ne-au ajutat ingineri de trafic și am văzut că lucrurile vor evolua în rău dacă nu se fac trei lucruri:1) semaforizarea intersecției de la benzinăria Lukoil. 2) pasaj peste centură, care să preia traficul. 3) lărgirea la 2 benzi a drumului național. Am ales această formulă, de a face public acest clip, pentru ca să înțeleagă și CNAIR, că doar o soluție integrată ne salvează. V-ați referit la Domnești, acolo măcar există soluția. La noi, compania națională nu vorbește despre o soluție integrată. Nu putem decât în acest fel să fluidizăm traficul. Doar o soluție din cele 3 nu va funcționa”, a precizat primarul comunei Mogoșoaia.

Precup a mai declarat că, dacă la această oră nu există un proiect care să cuprindă această soluție integrată este pentru că CNAIR acționează incompetent și cu rea voință.

Cred că este puțin din fiecare. Dacă în 20 de ani nu ești în stare să îți etapizezi lucrări, să îți faci proiectele este prostie. Dar, nu exclud nici partea de rea voință. CNAIR transmite scrisori și spune că putem să luăm noi drumul în administrare și să îl lărgim la 4 benzi. Asta nu este o soluție. Se va sta același timp în coadă, doar că o să stai pe două benzi, în loc de una, dacă nu se face și pasajul și intersecția semaforizată. Și eu ca primar de comună, cu buget limitat, vă zic că este rea voință. CNAIR încasează milioane de euro pe an din taxele celor care tranzitează Mogoșoaia. Adică, ei iau banii și vor ca noi să luăm din bugetul local alți bani ca să le facem treaba. Atunci, să desființăm Cnair, să încasăm noi banii și le arăt că rezolv problema într-un an de zile”, a mai spus primarul liberal.

El a preciat că, dacă CNAIR va trata situația în același mod, va merge să protesteze în fața sediului.

“M-am săturat să fiu plimbat cu vorba și să văd că zi de zi, concetățenii mei și cu mine stăm în trafic ore în șir doar pentru că CNAIR nu își face treaba. Noi, cei din comunele limitrofe Bucureștiului, suntem cei mai afectați de trafic. În București locuitorii mai se pot strecura printre străduțe. gândiți-vă că noi avem doar un drum pe unde putem circula. Nu avem soluții alternativă. Toți intrăm pe același drum și așteptăm să intrăm pe centură sau în București. Când se iese din Capitală, de pe 2 benzi, se ajunge pe o singură bandă. Suntem ca într-o pâlnie. Numărul de mașini va crește, numărul de oameni care tranzitează va crește, dar CNAIR nu e în stare să țină ritmul cu dezvoltarea și ne condamnă la blocaj”, a conchis Paul Precup.

Urmăriți B1TV.ro și pe