Primarul din Slatina a fost reținut în dosarul în care ministrul Finanțelor este urmărit penal

Primarul din Slatina a fost reținut în dosarul în care ministrul Finanțelor este urmărit penal
Foto: primariaslatina.ro

Primarul din Slatina a fost reținut în dosarul în care ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, este urmărit penal, potrivit unui comunical al Direcției Naționale Anticorupție.

Prina Minel-Florin, primar al municipiului Slatina, a fost reținut cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

În același dosar au fost plasați sub control judiciar, pentru 60 de zile, Timofte Petrică Bogdan și Tomescu Constantin Cristian, pentru infracțiunile de  fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracțiunea de trafic de influență,  evaziune fiscală și spălare de bani.

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în timpul mandatului de primar al Slatinei. Ministrul este acuzat că ar fi favorizat firma unui om de afaceri, în perioada 2009-2013, când era primar, intervenind în procedurile de licitație a unor contracte încheiate de Primăria Slatina, în urma cărora ar fi luat 2 milioane de euro. (Detalii AICI)

Potrivit comunicatului citat, ”suspectul Vâlcov Bogdan Darius l-a pus în legătură pe omul de afaceri cu inculpatul Prina Minel-Florin, la vremea respectivă, viceprimar al municipiului Slatina, care, având cunoștință de înțelegerea frauduloasă dintre cei doi, a hotărât, în scopul disimulării provenienței ilegale a banilor, ca diferențele de bani neonorate să fie plătite către o firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu în virtutea contractelor special încheiate în acest sens”.

”De aici, transferul sumelor de bani a fost realizat cu sprijinul și prin intermediul inculpaților Sușală Lucian Petruț, Timofte Petre-Bogdan, Tomescu Constantin Cristian și a altui om de afaceri, persoane de încredere din anturajul primarului și viceprimarului municipiului Slatina, administratori ai unor societăți comerciale, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula proveniența și destinația reală a sumelor de bani”, mai arată procurorii anticorupție.

Ultima oră