Primele condamnări în dosarul ”Cocaina de la Marea Neagră”. Ce pedeapsă au primit cei doi sârbi prinși de DIICOT

Primele condamnări în dosarul ”Cocaina de la Marea Neagră”. Ce pedeapsă au primit cei doi sârbi prinși de DIICOT

Magistrații au pronunțat o primăsentințăîn dosarul ”Cocainade la Marea Neagră”, dosar în care au fost trimiși în judecată nu mai puțin de șaisprezece persoane. Printre acestea se află și doi cărăuși sârbi,Krstic Tode și Cvetkovic Nenad, care au primit câte 9 ani și 4 luni de închisoare în cazul capturii-record de droguri din Delta Dunării, din 2019, despre care DIICOT spunea că valoarea totală putea ajunge la peste 300 de milioane de euro.

Condamnări la închisoare în cazul tonei de cocaină de la Marea Neagră

În ședința din 13 noiembrie, procurorii de la Tribunalul Tulcea i-a condamnat pe Krstic Tode și pe Cvetkovic Nenad, după ce pedepsele au fost contopite în cazul fiecăruia, se arată în soluția făcută publică pe portalul instanței de judecată.

Cei doi cărăuși sârbiau fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului Tulcea la câte 9 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic internaţional de droguri. De menționat este că sentinţa nu este definitivă.

Krstic Tode șiCvetkovic Nenadau venit în România pentru a transporta pe cale rutieră cocaina în afara teritoriului ţării noastre, către Europa de Vest şi Balcanii de Vest.

„În perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpaţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud –Brazilia, Portul Belem, furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis «Sheik-ul» (cetăţean libanez cu reşedinţa în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale româneştiale Mării Negre şi de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracţionale responsabile cu transportul acesteia spre ţări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa”, se arată în rechizitoriu.

De asemenea, Tribunalul Tulcea i-a obligat pe „inculpaţii Krstic Tode şi Cvetkovic Nenad la plata sumei de 16000 lei cheltuieli judiciare către stat, câte 8000 lei pentru fiecare. Cu apel în 10 zile de la comunicare”.

Cei doi bărbați sunt deocamdată singurii condamnați ai rețelei internaționale despre care reprezentanții PolițieiRomâneau spus că importa cantități uriașe de cocaină pură din America de Sud, prin România, pentru a fi apoi preparate și distribuite pe piața neagră din vestul Europei. În momentul de față, alte șaptesprezece persoane sunt date în urmărire internațională în acest caz.

Captură de peste otonăde cocaină

Anul trecut, investigațiile polițiștilor și procurorilor Direcțieide Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dus la descoperirea a peste 1.040 de kilograme de cocaină în interiorul unei bărci.

„În dimineaţa zilei de vineri, 22 martie, pe malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe din Tulcea, a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă se aflau mai multe pachete suspecte învelite în cauciuc. […] Răsturnarea ambarcaţiunii a fost un lucru accidental, iar depistarea cantităţii de cocaină prezentată în aceşti saci a fost rodul unei ample investigaţii”, a precizat fostul procuror șef DIICOT, Felix Bănilă, în martie 2019, conform Libertatea.ro.

Ultima oră
18:44 - Sorin Cîmpeanu nu exclude varianta școlii online, după terminarea vacanței: Soluția va fi anunțată cel târziu vineri, 5 noiembrie, pentru luni, 8 noiembrie. Totul depinde de situația epidemiologică (VIDEO)
18:27 - Haos în învățământ. Sorin Cîmpeanu, despre situația școlilor private: A fost o neînțelegere în plan juridic. Regret confuzia, ea va trebui reglată urgent (VIDEO)
18:09 - Sorin Cîmpeanu: România nu e pregătită de predarea online, dar trebuie să fie. Avem 1,3 miliarde pentru digitalizarea educației (VIDEO)
18:02 - Italia: Un bărbat arestat la domiciliu a cerut transferul în închisoare că nu-și mai suportă nevasta
17:46 - Adrian Streinu Cercel: Ar trebui să începem să testăm la fiecare scară de bloc (VIDEO)
17:27 - Adrian Streinu Cercel: Ne aşteptăm ca numărul pacienţilor COVID să crească. Rezultatele restricţiilor se văd în medie după 6 săptămâni (VIDEO)
17:02 - Florin Cîțu: Cei de la USR și PSD să arate că pot lăsa deoparte interesele politice. Noi am dovedit responsabilitate și dorința de a găsi soluții
16:53 - Dani Oțil și-a botezat băiețelul. Imagini emoționante cu scufundarea micuțului în cristelniță (VIDEO)
16:47 - Consiliul Elevilor, reacție la deciziile contradictorii privind şcolile private: Măsuri fără cap şi fără coadă, neglijență, o eroare inadmisibilă, o atitudine iresponsabilă care generează discriminare
16:25 - Dan Vîlceanu anunţă creşterea pensiilor de la începutul anului viitor: Cred că procentul va fi undeva în jur de 6% / Și alocațiile vor fi majorate