Primele rezultate în ancheta privind dezinfectanții diluați. Cadariu: 3.526 de teste au fost făcute și sub 5% au fost neconforme (VIDEO)

Primele rezultate în ancheta privind dezinfectanții diluați. Cadariu: 3.526 de teste au fost făcute și sub 5% au fost neconforme (VIDEO)

Ministrul Sănătății a prezentat primele rezultate ale anchetei desfășurate după declanșarea scandalului dezinfectanților diluați produși de Hexi Pharma. Potrivit acestuia, 3526 de teste au fost făcute și sub 5% din acestea au fost neconforme.

Cadariu a declarat că principala lor responsabilitate este siguranța pacienților și că sunt datori să verifice orice suspiciune apare. De asemenea, el a mai spus că l-a ținut la curent pe premierul Dacian Cioloș în ceea ce privește acest subiect.

”Vreau să spus că funcționăm într-un cadrul legal, în care orice afirmație trebuie susținută de dovezi provenite din surse autorizate.

S-au făcut 3526 de teste, unele erau încă în curs de efectuare și în unele cazuri s-au verificat și substanțe de la alte firme.

Sub 5% sunt teste neconforme. Testate s-a făcut în laboratoarele unităților sanitare, direcțiilor de sănătate publică și în cele private. Se verifică pe mâini, pe obiecte modul în care se realizează procesul de dezinfecție, dacă produsul a avut efectul scontat, în sensul distrugerii microorganismelor. În peste 95% din cazuri, testele au fost conforme.

Aceste lucruri se repetă și controalele au fost făcute repetat și în acest an. Ne punem problema unde a apar testele neconforme. Am dispus luatea măsurilor corespunzătoare, până la suspendarea utilizării acestora.

Toate rezultatele vor fi puse la dispoziția organelor de anchetă, iar specialiștii ministerului colaborează cu Parchetul”, a susținut ministrul Sănătății.

Cadariu: 3.526 de teste au fost făcute și sub 5% au fost neconforme

#DIRECT_ONE_ugvcvs#

Urmăriți B1TV.ro și pe