Prinţul Harry, la un păhărel de pălincă într-un sat din Covasna. VEZI unde a stat prințul în România (VIDEO)

Prinţul Harry, la un păhărel de pălincă într-un sat din Covasna. VEZI unde a stat prințul în România (VIDEO)
Foto: romaninuk.net

Prinţul Harry a ajuns vineri pe aeroportul din Târgu-Mureş la bordul unei curse low cost. Potrivit oficialilor aeroportului, el a plecat imediat spre o destinaţie necunoscută, cel mai probabil spre satul Micloşoara (judeţul Covasna).

Vizita Prinţului Harry are un caracter privat şi a fost făcută la recomandarea tatălui său care este îndrăgostit de Ardeal, unde şi-a cumpărat şi câteva proprietăţi.

Potrivit Libertatea, prințul a sosit în România însoțit de 4-5 persoane, între care și gărzile sale de corp. După aproximativ 15 cât au durat formalitățile, Prinţul Harry a fost preluat în jurul orei 16.00 de un automobil de teren cu numere de Bucureşti, cel mai probabil aparţinând SRI.

Fiul Prințului Charles a fost găzduit de familia Kalnoky, cea care administrează proprietățile lui Charles din România.

La fel ca tatăl lui, Harry a fost extrem de impresionat de bucatele locului, a servit ciorbă ardelenească de legume asezonată, aşa cum e obiceiul zonei, cu un păhărel de pălincă. De aici a vizitat unele dintre posesiunile tatălui său, prinţul Charles, din România.

Prințul Charles este, de altfel, prieten cu contele Kalnoky, familia acestuia aflându-se printre invitații de la nunta regală a prinţului William cu Kate Middleton.

Familia Kálnoky este una din familiile istorice ale Transilvaniei, fiind atestată documentar pentru prima oară în estul Transilvaniei, în anul 1252.

Conacul este înconjurat de o grădină în stil britanic, iar faţada dinspre lac, bastionul şi balconul închis păstrează stilul Renaşterii.

Un stil care nu pare să i se potrivească, totuşi, prinţului Harry. Acesta a fost considerat mult timp oaia neagră a familiei regale, din cauza numeroaselor escapade amoroase, stropite din belşug cu alcool. Prinţul Harry rămâne însă dedicat şi misiunilor sale umanitare.

Vizita Prințului Harry se sfârșește cel mai probabil luni.

Vizita Prințului Harry în România

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_17708').select();" id="embed_text_17708" />
Ultima oră
10:15 - Vasile Petrariu: Peste 80% dintre angajații STB continuă greva. Nu știu cât va mai dura (VIDEO)
09:43 - Cod portocaliu de viscol în Caraş-Severin și Hunedoara// Moldova, Muntenia și Dobrogea, sub cod galben de ninsoare
09:24 - Regimul de la Kremlin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina. Care ar fi miza răsturnării guvernului
08:22 - A patra zi de grevă a Societății de Transport București. O parte dintre tramvaie și troleibuze au reluat activitatea
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)