Prinţul Nicolae RUPE TĂCEREA: Dezvăluiri în premieră despre CULISELE îndepărtării sale din Casa Regală

Prinţul Nicolae RUPE TĂCEREA: Dezvăluiri în premieră despre CULISELE îndepărtării sale din Casa Regală

Nicolae al României, singurul nepot al Regelui Mihai şi adevăratul moştenitor al tronului, a dezvăluit pentru prima oară detalii despre culisele dezmoştenirii sale.

Într-un interviu acordat publicaţiei elveţiene L’Illustré, publicat pe 27 ianuarie, fostul Principe a vorbit pe larg despre viaţa sa şi a detaliat în premieră momentul care a condus la retragerea titlului de principe al României şi excluderea din linia de succesiune la tron, printr-un decret al Casei Regale a României, în august 2015.

„N-am primit niciodată o explicaţie credibilă din partea familiei mele. Decizia a fost luată fără să fiu informat, în timp ce mă aflam în vacanţă în Croaţia. Am fost convocat la Bucureşti şi am fost primit în biroul în care bunicul meu a fost forţat să abdice în 1947, de către mătuşa mea, unchiul meu şi un membru al cabinetului. Am primit o copie a deciziei fără niciun cuvânt drept explicaţie. N-am văzut niciodată actul original şi nici n-am mai putut să vorbesc cu bunicul meu până la sfârşitul vieţii sale. În mod evident, am fost şocat”, a declarat Nicolae al României în cadrul interviului.

De altfel, nici până în acest moment, nu este clar dacă fostul suveran al României şi-a pus semnătura pe actul de revocare, aşa cum au declarat oficiali ai Casei Regale, scrie Adevărul.

Reprezentanţii Casei Regale au declarat ulterior că decizia a fost luată din cauza incompatibilităţii morale a principelui cu rigorile titlului său. Ulterior, au fost mediatizate zvonuri lansate de o fostă parteneră a tânărului care a pretins că a născut un copil din relaţia extraconjugală.

Deşi i-a fost solicitat şi Principesei Margareta unm punct de vedere, aceasta nu a răspuns solicitării jurnaliştilor elveţieni.