Probleme în CV-ul lui Ioan Irimie, propus pentru șefia DNA: Procurorul a fost revocat în 2005 de la conducerea DNA Cluj de către Daniel Morar

Probleme în CV-ul lui Ioan Irimie, propus pentru șefia DNA: Procurorul a fost revocat în 2005 de la conducerea DNA Cluj de către Daniel Morar

Ioan Irimie, propus de ministrul Mona Pivniceru pentru funcția de procuror-șef al DNA, a fost șeful DNA Cluj până în anul 2005, când a fost revocat de către Daniel Morar, pentru management defectuos, transmite Mediafax.

Mona Pivniceru a anunțat joi dimineață propunerile pentru conducerea Parchetului General și a Direcției Naționale Anticorupție. Ministrul i-a ales pentru funcția de procuror general al Parchetului pe Tiberiu Nițu și pentru funcția de procuror-șef al DNA pe Ioan Irimie. (Detalii AICI)

În cadrul conferinței susținute joi, Mona Pivniceru a fost întrebată despre acest subiect, aceasta răspunzând: „Domnul Irimie a parcurs toate stadiile unui procuror de DNA şi are o viziune largă, inclusiv a activităţii teritoriale a acestei structuri, lucru pe care celălalt candidat care figura pe listă, Claudiu Dumitrescu, nu-l avea”.

În proiectul său de management, Ioan Irimie a propus pentru eficientizarea activităţii manageriale a instituţiei măsuri de îmbunătăţire a gestionării cazurilor, dar şi accelerarea luptei anticorupţie în domenii precum asistenţa medicală, administraţia locală, administraţia fiscală şi achiziţiile publice.

Ioan Irimie este, din ianuarie 2010, procuror la Serviciul Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

El are o vechime de 34 ani în funcția de procuror și o experiență profesională complexă, desfășurându-și activitatea pe diferite trepte ierarhice în cadrul Ministerului Public (procuror la Parchetul de pe lângă judecătorie, Parchetul de pe lângă tribunal, Parchetul de pe langă Curtea de apel, procuror și procuror șef serviciu în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitie, procuror și procuror șef serviciu teritorial în cadrul Direcției Naționale Anticorupție), se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Urmăriți B1TV.ro și pe