Procesul Microsoft III va fi reluat de la zero: Decizia, luată de Instanța Supremă, după pensionarea unei judecătoare 

Procesul Microsoft III va fi reluat de la zero: Decizia, luată de Instanța Supremă, după pensionarea unei judecătoare 
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Cercetarea judecătorească din procesul ”Microsoft III” se va relua de la zero. Decizia a fost luată de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce judecătoarea Geanina Arghir s-a pensionat, fiind înlocuită cu Alexandra Rus, informează G4 Media, citând o declarație a avocatului Alexandru Chiciu.

În dosarul ”Microsoft 2” sunt judecați fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, acuzat de abuz în serviciu, împreună cu oamenii de afaceri Dinu Pescariu, Claudiu Florică, acuzați de instigare la abuz în serviciu, și fostul director general Microsoft România SRL, Călin Tatomir, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul a fost trimis în judecată în anul 2017, iar până acum au avut loc peste 30 de termene.

În aprilie 2009 a expirat contractul privind închirierea de licenţe Microsoft. În acest context, notează procurorii anticorupție, ministrul Gabriel Sandu ar fi depus diligenţele necesare pentru încheierea unui nou contract, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi la instigarea lui Claudiu Florică şi a lui Dinu Pescariu.

„În acest context, inculpaţii Dinu Mihail Pescariu şi Claudiu Ionuţ Florică, în calitate de reprezentanţi în fapt/drept ai societăţii D.Con.Net AG, pentru a fi favorizaţi în câştigarea licitaţiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legătura cu ministrul de la acea vreme, Gabriel Sandu, căruia i-au şi plătit în acest scop suma de 2.196.035 euro”, au precizat procurorii.

Prejudiciul stabilit în acest caz se ridică la peste 51 de milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe