Procurorii au dispus începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului aviatic din Sibiu

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului aviatic din Sibiu
Foto: sibiu100.ro

Șapte martori vor fi audiați, marți, în dosarul elicoterului MApN prăbușit în Sibiu, în urma căruia opt militari au murit, iar alți doi au fost răniți, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

De asemenea, procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă.

Astfel, procurorii desemnaţi să instrumenteze cauza (doi procurori militari ai Secţiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj), împreună cu specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică al I.G.P.R. şi din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Sibiu, precum şi cu membri ai Comisiei de Investigaţie Tehnică din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene au derulat pe parcursul a două zile cercetarea la faţa locului.

Această activitate a fost încheiată la data de 22 noiembrie 2014, când, după efectuarea unei noi verificări amănunţite a zonei, s-a procedat la degajarea acesteia şi la ridicarea elementelor componente ale epavei care au fost transportate la o unitate militară din Câmpia Turzii.