Procurorii DNA efectuează percheziții la Ministerul Educației: Sunt vizate fapte de corupție, în mandatul Ecaterinei Andronescu

Procurorii DNA efectuează percheziții la Ministerul Educației: Sunt vizate fapte de corupție, în mandatul Ecaterinei Andronescu
Foto: urbo.ro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, luni, o serie de percheziții la Ministerul Educației.

Procurorii ridică documente din sediul Ministerului Educaţiei şi din birourile Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă şi Organismului Intermediar – Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din Bucureşti, într-un dosar privind un proiect POSDRU derulat de minister.

Potrivit anchetatorilor, sunt vizate fapte de corupție, efectuate în timpul mandatului Ecaterinei Andronescu.

Prejudiciul ajunge la peste 5 milioane de lei.

În replică, Ministerul Educaţiei arată că pune la dispoziţia anchetatorilor documentele referitoare la cazurile care ridică suspiciuni privind proiecte POSDRU din perioada 2009-2010, pentru a putea fi descoperite eventualele nereguli. „Având în vedere cercetările pe care procurorii DNA le efectuează în legătură cu proiectele POSDRU din perioada 2009-2010, Ministerul Educaţiei Naţionale îşi manifestă întreaga deschidere şi cooperare cu anchetatorii, în vederea clarificării întregii situaţii şi descoperirii eventualelor nereguli înregistrate în activitatea din trecut a instituţiei. Ministerul Educaţiei pune la dispoziţie toate documentele necesare pentru a face lumină în cazurile care ridică suspiciuni”, se arată într-un comunicat de presă al MEN, transmis după ce procurorii DNA au ridicat din instituţie mai multe documente.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat că instituţia „susţine lupta împotriva corupţiei” şi va face toate demersurile necesare pentru ca „eventualele semne de întrebare în privinţa derulării unor proiecte să fie lămurite”.

Procurorii DNA au ridicat documente din sediul Ministerului Educaţiei şi din birourile Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă şi Organismului Intermediar – Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din Bucureşti, într-un dosar privind un proiect POSDRU.