O profesoară din Focșani primește ajutor social de la Marea Britanie, deși nu a locuit niciodată acolo. Cum este posibil

O profesoară din Focșani primește ajutor social de la Marea Britanie, deși nu a locuit niciodată acolo. Cum este posibil

Profesoara a divorțat de tatăl copiilor ei, dar un judecător a decis că ea trebuie să primească în continuarede la statul englez un ajutor social.

Fostul soț al femeii este cel care a depus cererea pentru a beneficia de acest sprijun financiar, iar judecătorul din Marea Britanie a fost de părere că divorțul dintre cei doi nu trebuie să fie un motiv pentru a opri ajutorul social pentru copii pe care cei doi îi au împreună.

Decizia este în concordanță cu legislația actuală din Uniunea Europeană, relatează The Sun.

Astfel, femeia primește chiar și astăzi 150 de euro pe lună de la statul britanic, deși ea nu a locuit niciodată acolo.

În schimb, soțul ei a muncit în Leeds timp de opt ani ca inspector în domeniul alimentar.

“Divorţul părinţilor nu trebuie să îi afecteze pe cei mici. Ei sunt în continuare parte din familia tatălui care locuieşte în Marea Britanie”, au susţinut autorităţile engleze. Potrivit ziarului, femeia a declarat că merită aceşti bani. “Am câştigat în instanţă, însă nu ştiu dacă o să primesc toţi banii pe care îi merit. Fostul meu soţ a lucrat în Marea Britanie mai bine de 8 ani, câştigând în jur de 1500 de lire pe lună”, crede profesoara din Focșani.