Profesorii care au încheiat în fals situația școlară a lui Ionuț Cășuneanu, trimiși în judecată

Profesorii care au încheiat în fals situația școlară a lui Ionuț Cășuneanu, trimiși în judecată
Foto: evz.ro

Procurorii au trimis în judecată 17 profesori din Bacău după ce aceștia au încheiat în fals situația școlară a mezinului familiei Cășuneanu, arată Adevărul.

Ionuț Cășuneanu a fost transferat de la o școală din Germania la un liceu din Bacău, unde tânărul a încheiat clasa a XII-a fără să fi venit la cursuri.

Pe lângă cele 16 cadre didactice, Ovidiu Relu Cojocaru, fost director al liceului și șef al Inspectoratului Școlar Județean (2007-2009) a fost trimis în judecată pentru instigare la fals intelectual.

Conform profesorilor anchetați, Ovidiu Relu Cojocaru ar fi inistat ca Ionuț Cășuneanu să aibă o situație școlară încheiată fără probleme, iar ca răsplată tatăl acestuia avea să asfalteze curtea școlii și să sponorizeze colegiul din Bacău.

Profesorii au fost înștiințați că elevul nu va fi prezent la școală, însă au fost rugați să pună doar câteva absențe, ca totul să pară în regulă.

 Mai mult, Ionuț Cășuneanu și-a susținut examenul de echivalarea studiilor din Germania cu cele din România la o altă dată decât cea stabilită de ministerul de resort.

Costel Cășuneanu a declarat că fiul lui este nevinovat „Nu aş vrea să comentez. Dăm naştere la tot felul de discuţii şi numai de asta nu am nevoie acum”.

Președintele Judecătoriei Bacău a declarat că primul termen al procesului în care sunt judecați cei 16 profesori a avut loc marți, iar următorul termen va fi pe 18 aprilie.

Ultima oră
20:29 - Premierul Florin Cîțu, citat motivațional din Margaret Thatcher, în ziua în care s-a decis când va fi votată moțiunea PSD
20:28 - USR-PLUS, dispus să voteze inclusiv moțiunea de cenzură a PSD anti-Cîțu: „E terminat ca premier”
20:15 - Vlad Voiculescu: Azi suntem în top 5 mondial după numărul de infectări și decese. ”România normală” promisă, un stat complet iresponsabil. Florin Cîțu să înceteze cu manipularea datelor și să ceară ajutor internațional
20:05 - Cozi de kilometri întregi în benzinăriile din Marea Britanie. Cum s-a ajuns ca 90% dintre stații să rămână fără combustibil
20:01 - Ea a fost marea dragoste a lui Cătălin Măruță, până să o cunoască pe Andra (FOTO)
19:42 - Lucian Bode, întrebat de ce nu a intervenit pentru respectarea măsurilor anti-COVID la congresul PNL: Eu acolo nu eram nici organizator, nici ministru de Interne / Reacția lui Florin Cîțu (VIDEO)
19:18 - Medicul Radu Țincu: Se poate ajunge la jumătatea lunii octombrie la 20.000 de cazuri de COVID-19 diagnosticate în fiecare zi, dacă nu se vor lua măsuri
18:55 - Restricții severe în Ilfov, după creșterea ratei de infectare. Deplasarea, interzisă după ora 20:00. Se închid sălile de fitness și restaurantele. Protestele și sportul în aer liber, interzise
18:53 - CNCAV: 42.812 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
18:26 - Guvernul a venit cu precizări după ce Florin Cîţu a întrerupt declaraţia de presă: „Premierul nu a fost deranjat de atitudinea reporterilor, nu a fugit de întrebările acestora”