Profesorul Ştefan Cazimir, unul dintre cei mai importanţi filologi români contemporani, a murit la vârsta de 88 de ani

Profesorul Ştefan Cazimir, unul dintre cei mai importanţi filologi români contemporani, a murit la vârsta de 88 de ani
Foto: facebook.com/FederatiaEvreilor

Profesorul (Emeritus) univ. dr. Ștefan Cazimir, unul dintre cei mai importanţi filologi români contemporani, a murit joi. Avea 88 de ani. „Generos, împărtășea cu plăcere celor din jur multe lucruri din vasta sa cunoaștere, fiind o adevărată ”enciclopedie umană”, a transmis Federația Comunităților Evreiești din România.

A murit Ștefan Cazimir

„Conducerea Federației Comunităților Evreiești din România a aflat cu profundă durere și imens regret de trecerea în neființă a domnului Prof. (Emeritus) univ. dr. Ștefan Cazimir, intelectual de înaltă ținută, recunoscut și apreciat om de cultură. Prin dispariția sa, nu doar comunitatea evreiască suferă o uriașă pierdere, ci și societatea română în general”, au transmis, pe Facebook, reprezentanții Federației.

Ștefan Cazimir e considerat cel mai de seamă cunoscător și critic al operei lui I.L. Caragiale.

„Tot inspirat de Caragiale, după Revoluția din 1989 Ștefan Cazimir a fondat Partidul Liber – Schimbist, iar prin prezența sa în Parlament a încercat să aducă echilibru și concordie în politica românească”, se mai arată în postare.

Cazimir a participat la numeroase evenimente literare și artistice.

„Generos, împărtășea cu plăcere celor din jur multe lucruri din vasta sa cunoaștere, fiind o adevărată ”enciclopedie umană”. Totodată, sfaturile sale de viață erau neprețuite. Baruch Dayan Ha Emet! Fie-i memoria binecuvântată!”, a mai transmis Federația Comunităților Evreiești din România.

Ştefan Cazimir s-a născut la Iaşi, pe 10 noiembrie 1932. Acesta a urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti, a devenit doctor în filologie, apoi a predat la această universitate. Cazimir a fost deputat în trei legislaturi.

Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane