ALERTĂ METEO: Va fi PRĂPĂD, iarna se abate asupra României! Temperaturi negative și primele NINSORI: Vezi zonele vizate!

ALERTĂ METEO: Va fi PRĂPĂD, iarna se abate asupra României! Temperaturi negative și primele NINSORI: Vezi zonele vizate!

Meteorologii vin cu veşti teribile pentru următoarele zile. Temperaturile se vor răci accentuat şi vor coborî sub pragul de îngheţ, urmând să-şi facă apariţia şi ninsorile.

Ziua de joi va debuta cu ploaie la munte și valori termice între 5 grade Celsius și 0 grade Celsius. Vântul va sufla cu putere în rafale de 29 km/h, iar cantitățile de apă care se vor strânge vor fi însemnate: 4 litri/metru pătrat ziua și 1 litru/metru pătrat noaptea. La noapte sunt anunțate lapoviță și ninsori la munte, potrivit a1.ro.
În București sunt prognozate ploi pe timpul zilei și temperaturi ce se încarează între 8 grade și 1 grad Celsius.

Vineri va debuta cu atmosferă foarte rece și temperaturi negative. Valorile termice se vor încadra între 2 grade și -5 grade Celsius. Lapoviţa şi ploile se vor opri. De sâmbătă, ninsorile vor cădea atât ziua cât și noaptea.
În București, atmosfera va fi la fel de rece, cu temperaturi ce se încadrează între 8 și 2 grade Celsius.

Cum va fi vremea joi, 15 noiembrie
Joi vremea se va răci ușor în partea vestică a teritoriului. Pe arii extinse în Moldova, Transilvania, Dobrogea și Muntenia vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie, iar la munte va ninge, conform vremea.ro. Cantitățile de apa vor fi reduse, doar în zonele montane și în sudul Munteniei urmând să se acumuleze până la 10 mm. La munte vor continuă ninsorile și se va mai depune un strat subțire de zăpada. Unele ploi slabe izolate vor ajunge și în vestul țării, însă doar spre seară. Vântul va sufla moderat în nord-vestul extrem al țării și pe litoral, în timp ce în restul teritoriului acesta va fi mai mult slab. Temperaturile maxime se vor situa în general între 5 și 10 grade în Transilvania și Maramureș, 10-15 grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în Luncă Dunării), 8-13 grade în Muntenia și Dobrogea și 5-10 grade în Moldova.

Cum va fi vremea vineri, 16 noiembrie
Vineri vor mai cădea unele ploi slabe izolate doar în nordul Moldovei, în sudul Banatului și al Olteniei și pe litoral. Vântul va suflă tare în est și în sud-est (cu rafale de până la 60-70 de km/h pe litoral) și slab, cel mult slab până la moderat în restul țării. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 3 și 8 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 8-13 grade în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia și 5-10 grade în Dobrogea și în Moldova.

Vremea în weekend, 17-18 noiembrie
Sâmbătă vremea va continua să se răcească ușor peste tot, însă cerul va fi variabil spre mai mult senin în aproape toată țara, cu excepția sud-estului, unde temporar vor persista unele înnorări. Totuși, doar în estul Dobrogei vor mai exista condiții pentru producerea de ploi slabe trecătoare. Dimineața va fi geroasă în depresiunile din estul Transilvaniei, unde temperaturile minime vor coborî ușor sub -10 grade Celsius. Vântul va sufla moderat în est și în sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul regiunilor. Maximele termice vor urca la prânz până spre 2-7 grade în Transilvania și Maramureș, 6-11 grade în Banat, Crișana și Oltenia și 3-8 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova, cel mai cald urmând să fie în sudul extrem al Munteniei.

Duminică în prima parte a zilei vremea va fi frumoasă în toată țara, deși temperaturile se vor situa ușor sub mediile climatologice ale perioadei. După orele prânzului local în nordul extrem al țării un front atmosferic venit dinspre Marea Baltică va aduce unele precipitații mixte slabe, în timp ce în sudul extrem în cursul nopții de duminică spre luni vor intra primele benzi de precipitații asociate unui ciclon mediteranean în dezvoltare, însă forma acestora va fi preponderent lichidă.

Deși în noaptea de duminică spre luni precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și vor cădea doar în mod local în sudul extrem al țării (și vor fi slabe cantitativ), în cursul zilei de luni acestea pot deveni mai abundente, cu transformare temporară și în lapoviță și ninsoare.