Prognoza meteo, azi, 1 iulie 2020. Temperaturi caniculare în România

Prognoza meteo, azi, 1 iulie 2020. Temperaturi caniculare în România
FOTO: Pixabay.com

Vara și-a intrat în drepturile depline în România. Prognoza meteo pentru data de 1 iulie 2020 anunță temperaturi caniculare în majoritatea zonelor țării. Valorile sunt normale pentru această perioadă a anului, însă meteorologii anunță disconfort termic, mai ales în zonele de câmpie.

Potrivit ANM, în prima zi a lunii iulie temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 și 34 de grade Celsius. „Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marți (30 iunie) în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar miercuri (01 iulie) și în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.”

Mai mult decât atât, meteorologii anunță că disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele de temperatură – umezează va atinge și chiar va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.

În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile sud-vestice, vestice, centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 1 iulie 2020

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Local caniculară după orele prânzului în regiunile sudice și mai ales în zonele de câmpie.

În nordul, centrul și estul și sud-estul teritoriului precum și la munte se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică, caracterizate prin vânt puternic, ploi cu un caracter torențiale, însoțite de descărcări electrice și local de grindină.

Maximele se vor încadra între 25 de grade Celsius și 36 de grade Celsius. Minimele vor ajunge la 16 grade în depresiuni și 24 de grade pe litoral.

Prognoza meteo pentru București

La București în cursul zilei de astăzi vremea va fi călduroasă, caniculară după orele prânzului, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele de temperatură – umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În ceea ce privește precipitațiile, în cea de-a doua parte a zilei de marți, vor fi prezente condiții de averse și ploi, însoțite de intensificări ale vântului de scurtă durată.

Maximele din termometre vor fi cuprinse între 34 și 36 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 26 de grade.

Prognoza meteo la munte

La munte vremea se anunță caldă, însă meteorologii atrag atenția asupra condițiilor de instabilitate atmosferică. Pe crestele montane și în depresiuni se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite d edescărcări electrice și izolat intensificări ale vântului de scurtă durată.

Temperaturile minime vor fi de 16 grade Celsius în depresiuni și de 26 până la 27 de grade Celsius, maximele înregistrate la munte.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral vremea se anunță caldă, caniculară chiar, iar cerul va fi mai mult senin. Temperatura maximă, înregistrată la Constanța va fi de 28 de grade Celsius, iar mercurul din termometre nu va scădea sub 23 de grade Celsius. Iată vreme pentru întreaga săptămână.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit