Prognoza meteo, azi, 2 iulie 2020. Canicula pune stăpânire pe România

Prognoza meteo, azi, 2 iulie 2020. Canicula pune stăpânire pe România
FOTO: Pixabay.com

Prognoza meteo pentru azi, 2 iulie 2020 aduce vreme caniculară în toată țara și discomfort termic ridicat în regiunile de sid și în Dobrogea. Meteorologii anunță temperature ridicate în majoritatea teritoriului.

Vara și-a intrat de tot în drepturi în România. În ultimele 24 de ore, meteorologii anunță că valorile termice au scăzut în regiunile vestice, nordice și centrale, fiind încadrate în intervalele normale pentru această perioadă a anului. În restul teritorilui, vremea a rămas călduroasă, în special în sudul țării și caniculară în Dobrogea. După amiză a fost prezentă instabilitatea atmosferică a fost accentuată în sud-est, unde cerul a fost partial noros și au fost semnalate averse.

În cursul zilei de astăzi prezența unei mase de aer tropical va determina o vreme caniculară în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 2 iulie 2020

Potrivit ANM, la munte se vor semnala, izolat averse sub fomră de ploaie însoțite de descărcări electrice. Ziua de azi va aduce vreme caniculară în toată țara, în specil în zonele de sud și sub-est, unde disconfortul termic va fi unul accentuat. Indicele de temperature umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Totuși, de această data gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, în special în regiunile vestice și nord-vestice unde vor fi averse ce vor avea character torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. Pe spații mici se vor putea strange cantități de apă însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 și 36 de grade Celsius, iar cele minime între 11 și 23 de grade. Valorile ridicate se instalează în toată țară, iar astfel româinii pot spune că a venit vara.

Maxime de până la 33 de grade Celsius se vor înregistra în Maramureș și în Banat. În Transilvania și în Crișana și Dobrogea valorile maxime din termometre nu vor depăși 34 de grade Celsius, îar în Moldova 35 de grade.

Cel mai cald va fi astăzi în Oltenia, unde mercurul din termometre va urca până la 37 de grade Celsius și în Muntenia unde vom avea o maximă de 36 de grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea de astăzi se anunță caldă, caniculară în cea de-a doua parte a zilei. Mercurul din termometre va indica o temperatură maximă de 35 de grade Celsius, în timp ce minima nu va coborî sub 19 grade Celsius. Cerul va fi senin, iar indicele de disconfort termic va fi unul ridicat.

Prognoza meteo la munte

La munte cerul va fi parțial senin, local se vor înregistra înorări, iar izolat vor fi condiții de instabilitate atmosferică, ce se vor manifesta prin averse însoțite de descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului. Valorile maxime înregistrate la munte se vor încadra între 11 și 28 de grade Celsius.

Prgnoza meteo pe litoral

La mare vremea se anunță caldă. În Doborogea meteorologii anunță temperaturi caniculare și indicele de disconfort termic ridicat. La Constanța, valorile maxime din termometre vor fi cuprinse între 29 și 30 de grade Celsius, iar cerul va fi mai mult senin. Minimele din timpul nopții nu vor depăși intervalul 21 până la 22 de grade Celsius. Iată cum va fi vremea pe tot parcursul lunii iulie.

Tags: