Prognoza meteo, azi, 4 iulie 2020. Vreme caniculară în aceste regiuni ale țării

Prognoza meteo, azi, 4 iulie 2020. Vreme caniculară în aceste regiuni ale țării
FOTO: Pixabay.com

Pentru astăzi, 4 iulie 2020, meteorologii au emis două atenționări, una pentru instabilitate atmosferică accentuate, iar cealaltă pentru discomfort termic ridicat. În aceast weekend, prognoza meteo se împarte în două extreme, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei sunt anunțate condiții de ploaie și averse, iar în sudul țării vremea urmează a fi caniculară.

Mijlocul weekendului aduce vreme instabilă în România, iar românii care au programat vacanțe și excursii la munte riscă să nu se bucure de vreme însorită. Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben, valabilă în centrul, și nord-vestul teritoriului, dar și în nordul Moldovei. Aici sunt anunțate condiții de vreme instabilă, ploi însoțite de averse precum descărcări electrice și intensificări puternice ale vântului.

Prognoza meteo, azi, 4 iulie 2020. Cum va fi vreme în principalele zone ale țării

Meteorologii anunță înnorări temporar accentuate, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină, pe întreg teritoriul, exceptând zona Bărăganului și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 37 de grade, iar minimele de 13 și 26 de grade.

În jumătatea de sud a țării, vremea se va menține călduroasă, caniculară după orele prânzului, iar indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de Unități, condiții în care meteorologii anunță că disconfortul termic va fi ridicat.

În cea de-a doua parte a zilei, vremea instabilă își va face simțită prezența în toată țara. Se vor înregistra condiții de ploaie, însoțite de averse precum descărcări electrice, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În cursul acestei zile, în Maramureș, Crișana și în Muntenia maximele vor fi cuprinse între 24 și 28 de grade Celsius. În Banat maximele zilei se vor încadra în intervalul 25 – 29 de grade Celsius.

În Oltenia, Muntenia și Dobrogea, maximele din termometre vor fi cuprinse între 28 și 36 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală ziua de astăzi va fi una caniculară. Cerul va fi senin în prima parte a zilei, iar după orele prânzului indicele pentru disconfort termic va fi accentuat.

În cea de-a doua parte a zile, în special spre seară cerul va fi temporar noros, înregistrânduse ploi și averse. Maximele din termometre vor ajunge până la 35 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime nu vor scădea sub 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte meteorologii anunță vreme instabilă. În general, cerul va fi mai mult noros, local înregistrându-se ploi și averse precum intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice. Maximele vor fi cuprinse între 24 și 28 de grade Celsius.

Astăzi, până la ora 6:00 a fost valabil codul de avertizare galben, pentru instabilitate atmosferică „în regiunile intracarpatice, sud-vestice, zonele montane, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în cele nord-estice, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.”

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării cerul va fi variabil în cursul zilei de astăzi, iar maximele anunțate la Constanța sunt de 30 de grade Celsius. Minimele nu vor coboră mai mult de 21 de grade. Iată cum va fi vreme pe întreaga durată a lunii iulie.