Prognoza meteo pentru septembrie și octombrie. Temperaturile maxime vor fi mai mari față de normalul perioadei

Prognoza meteo pentru septembrie și octombrie. Temperaturile maxime vor fi mai mari față de normalul perioadei
Foto: Pixabay.com

Meteorologii ANM au emis estimările meteo pentru luna septembrie. În mare parte, cea de-a doua jumătate a primei luni de toamnă se anunță călduroasă, temperaturile fiind mai ridicate pentru această perioadă a anului.

În luna octombrie, valorile termice vor mai scădea, însă maximele rămân în continuare mai ridicate pentru temperaturile specifice toamenei.

Prognoza meteo în săptămâna 13. 09 – 20. 09

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.09 – 27. 09

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.09 – 04. 10

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 04. 10 – 11. 10

Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.