ALERTĂ METEO: Schimbare BRUSCĂ a vremii! Care sunt cele mai afectate regiuni!

ALERTĂ METEO: Schimbare BRUSCĂ a vremii! Care sunt cele mai afectate regiuni!

Prima parte a lunii noiembrie aduce o vreme deosebit de caldă, cu temperaturi mai mari decât cele obişnuite pentru această perioadă, însă de la sfârşitul săptămânii, vremea se răceşte şi apar ploile, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Meteorologii au publicat prognoza meteo valabilă până pe 11 noiembrie 2018.

Astfel, în Muntenia, din 1 noiembrie valorile termice vor fi în scădere, de la o medie de 22 de grade în prima zi, la 14 grade în ultimele zilei de prognoză. Totodată, media minimelor termice va scădea spre 5…6 grade în dimineţile de 10 şi de 11 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă, pe suprafeţe mici, va fi mai ridicată după data de 7 noiembrie.

În Transilvania, din 4 noiembrie şi până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 6 grade, iar cele minime cu 5 grade. Vor fi ploi de scurtă durată, pe suprafeţe mici, la începutul intervalului de prognoză şi din nou în ultimele zile ale acestuia.

În Moldova se va răcori treptat, iar până în ziua de 11, valorile termice diurne vor ajunge la 12 grade. Temperaturile medii nocturne se vor situa în jurul valorii de 11 grade până spre sfârşitul primei săptămâni, apoi vor scădea şi vor ajunge la aproximativ 4 grade la finalul intervalului de prognoză. Doar izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe sau burniţă.

În Oltenia, temperaturile vor scădea treptat şi vor ajunge, în ultimele zile de prognoză, până la 14…15 grade. Temperaturile nocturne nu vor avea variaţii importante până în data de 2 noiembrie şi se vor situa în jurul valorii de 11 grade, apoi vor scădea spre 5…6 grade în ziua de 11 noiembrie. Doar pe suprafeţe mici vor fi posibile ploi slabe după data de 7 noiembrie.

În Banat, se va intra într-un proces de răcorire treptată, astfel că până la finalul celei de a doua săptămâni se va ajunge la medii ale temperaturilor maxime de 16 grade şi ale temperaturilor minime de 6 grade. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată după data de 6 noiembrie.

În Dobrogea, vremea va intra într-un proces de răcorire ce va face ca la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor diurne să fie de cel mult 14 grade, iar a celor nocturne de 8 grade. Doar izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniţă.

În Crișana, valorile termice vor fi în scădere treptată, spre maxime medii în jurul a 16 grade şi minime medii de 5…6 grade. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată după data de 6 noiembrie.

În Maramureș, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, iar media maximelor termice va ajunge la 14…15 grade şi a minimelor la 4…5 grade, scrie adevărul.ro. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 7 noiembrie.