Prognoza meteo weekendul 3-5 iulie 2020. Cod galben de caniculă în aceste regiuni ale țării

Prognoza meteo weekendul 3-5 iulie 2020. Cod galben de caniculă în aceste regiuni ale țării
FOTO: Pixabay.com

În weekendul 3-5 iulie 2020 vremea se anunță caldă, chiar caniculară după orele prânzului. Meteorologii au precizat că indicele pentru discomfort termic va fi unul ridicat, iar cerul va fi predominant senin. În primul weekend al lunii iulie, românii se vor bucura de vreme caldă, condițiile de ploaie fiind semnalate doar izolat.

Mai mult decât atât, meteorologii au emis un cod galben de caniculă valabil în intervalul 2-3 iulie 2020. Astfel că ziua de vinery se anunță una extrem de caldă în Oltenia, Muntenia, centrul Moldovei și estul Dobrogei.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în weekend-ul 3-5 iunie 2020

În acest weekend meteorologii anunță cod galben de caniculă în sudul țării, însă există și o avertizare de tip cod portocaliu și galben, pentru vreme instabilită în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte, până la data de 4 iunie 2020, ora 10:00. Instabilitate atmosferică accentuată se va manifesta prin ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În ziua de 3 iulie, meteorologii anunță că va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul și centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

Vineri cerul va fi variabil, iar vântul va sulfa slab, până la moderat. Vremea se anunță caniculară, maximele ajungând până la 36 de grade Celsius.

În cursul zilei de sâmbătă, temperaturile maxime vor ajunge până la 28 de grade Celsius în Crișana și în Banat, Valorile din termometre vor atinge pragul de 30 de grade în Transilvania și în Banat. În Moldova, Oltenia și în Muntenia maximele se vor încadra între 35 și 36 de grade Celsius. În Dobrogea maximele nu vor depăși 35 de grade Celsius.

În cursul zilei de sâmbătă, vremea se anunță caldă, caniculară după orele prânzului. Meteorologii anunță însă cer temporar noros și izolat ploi. În Banat, Crișana și Transilvania maximele vor fi cuprinse între 27 și 29 de grade Celsius. Meteorologii anunță 35 de grade Celsius în Moldova și 36 de grade în Oltenia și Muntenia. În Dobrogea maximele se vor încadra între 30 și 36 de grade.

Prognoza meteo pentru București

În București vremea se anunță caldă și caniculară în cea de-a doua parte a zilei pe întreg intervalul. Weekendul acesta în Capitală cerul va fi mai mult senin.

Sâmbătă există condiții de ploaie, izolate și de scurtă durată. Acestea vor fi însoțite de averse și descărcări electrice.

Prognoza meteo la munte

La munte vremea se anunță frumoasă în weekend. Până sâmbătă la ora 10:00 este valabil codul galben pentru instabilitate atmosferică.

Local se vor înregistra ploi și averse sub formă de descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor situa între 25 și 28 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La mare vremea se anunță frumoasă. Cerul va fi însorit, izolat vor fi înregistrate înnorări temporare, însă meteorologii nu anunță averse și condiții de ploaie. Temperaturile maxime de la Constnța vor varia de la 35 la 36 de grade Celsius. Iată prognoza meteo pentru întreaga lună iulie.