Program prelungit la serviciile de pașapoarte. Cum va fi stabilit noul orar

Program prelungit la serviciile de pașapoarte. Cum va fi stabilit noul orar
Foto: pixabay.

Programul lucrătorilor din sistemul de eliberare a pașapoartelor va fi prelungit în perioada 20 iunie-19 august. Astfel, mai mulți români vor putea să primească pașapoarte într-un timp mai scurt. Capacitatea operațională de înregistrare şi soluționarea cererilor va fi crescută.

„La nivelul sistemului de paşapoarte au fost stabilite măsuri de prelungire a programului de lucru cu publicul de luni până vineri şi de desfăşurare a acestei activităţii şi în zilele de week-end la serviciile publice comunitare de paşapoarte la care este posibil şi necesar prin raportare la volumul cererilor de paşapoarte care se înregistrează la fiecare structură în parte”, precizează Ministerul Afacerilor Interne, citat de agerpres.

Cum vor funcționa serviciile de pașapoarte în perioada iunie-august

Având în vedere faptul că serviciile publice comunitare de paşapoarte sunt organizate în subordinea instituţiilor prefectului, programul de lucru cu publicul este stabilit la nivelul instituţiilor prefectului, în funcţie de particularitatea fiecărei structuri de paşapoarte în parte, astfel că acest program de lucru cu publicul poate fi neunitar.

Pentru informarea corectă cu privire la programul de lucru, atât pentru zilele din cursul săptămânii, cât şi din week-end, se recomandă cetăţenilor să acceseze doar site-urile oficiale ale Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea „Servicii Publice Comunitare de Paşapoarte”) şi ale instituţiilor prefectului.

„În perioada de referinţă, activitatea de lucru cu publicul de la nivelul serviciilor publice comunitare de paşapoarte se va desfăşura, pe cât posibil, cu maximum de ghişee, prin utilizarea judicioasă a resursei umane disponibile. De asemenea, la nivelul fiecărui serviciu public comunitar de paşapoarte, activitatea va fi organizată astfel încât cel puţin o staţie de preluare a cererilor de paşapoarte să fie operaţională pe întreaga perioadă de lucru cu publicul pentru cetăţenii care nu au optat sau nu au avut posibilitatea să efectueze o programare prealabilă prin platforma epasapoarte.ro”, arată sursa citată.

Cum se depun cererile pentru elaborarea pașapoartelor

Totodată, pentru a spori capacitatea de primire a cererilor de eliberare a paşapoartelor, a fost diminuat pragul valoric inferior de cereri preluate/staţie de lucru, luând în calcul o normare obiectivă medie a timpului de lucru de 6 minute/persoană (faţă de 7 minute cât a fost prevăzut anterior) exclusiv pentru programările nou efectuate şi numai pe durata măsurilor de creştere a capacităţilor de preluare.

Serviciul paşapoarte adresează rugămintea titularilor programărilor online care au depus deja cerere de eliberare a paşaportului sau care nu se mai pot prezenta la depunerea cererilor să procedeze la anularea acestora, prin accesarea butonului „Anulează programare” din mailul de confirmare.

Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice/temporare se depun personal în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afişat atât pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea „Servicii Publice Comunitare de Paşapoarte”), cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului, preponderent în baza programărilor on line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

Cozile vor fi evitate

„De asemenea, pentru evitarea deplasării şi supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare de paşapoarte, în vederea ridicării paşaportului simplu electronic, recomandăm cetăţenilor să solicite, cu ocazia depunerii cererilor, expedierea documentelor de călătorie prin serviciile de curierat la domiciliul sau reşedinţa titularului (cu suportarea de către aceştia a contravalorii serviciului prestat, respectiv 11,30 lei cu TVA inclus)”, precizează MAI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)