Vacanță în Grecia: prețurile s-au dublat față de anul trecut

Vacanță în Grecia: prețurile s-au dublat față de anul trecut
Costul vacanțelor în Grecia s-a dublat Sursa Foto: Flickr.com

Cele mai mari diferențe de preț s-au înregistrat la mâncare, carburanți și transport. Astfel, prețurile sunt acum chiar și duble față de anul trecut, ca urmare a inflației, care a atins cotele celor de mai bine de două decenii în urmă, scrie agenția de presă Rador.

Nici vacanțele în Grecia nu mai sunt cum erau

Puterea de cumpărare a scăzut substanțial, iar coșul zilnic s-a scumpit cu aproximativ 30%. Carburanții s-au scumpit cu aproape 40%. Litrul de benzină pe continent în Grecia costă 2,40 euro și în insule ajunge la 2,80 de euro, iar motorina o puteți găsi între 1,90 şi 2 euro.

Foto: Pixabay

Cazările s-au scumpit cu 25% sau 30% față de anul trecut, și în luna august, dacă există locuri libere de cazare, prețul va fi dublu față de celelalte luni turistice. Biletele de vapor costă cu 15-20% mai mult, dar este posibil să crească în continuare, deoarece costul lor depinde de prețul combustibililor, iar tavernele, firește, și-au adaptat și ele prețurile la inflația lunară.
Reamintim că Grecia a ridicat toate restricțiile anti-COVID și agenții turistici estimează că anul acesta vor veni aproximativ un milion de turiști români – dublu față de cei care și-au petrecut anul trecut concediile în Grecia.

Urmăriți B1TV.ro și pe