Propunere din partea USR: Patriarhul Daniel, coordonator al campaniei de vaccinare, la Catedrală

Propunere din partea USR: Patriarhul Daniel, coordonator al campaniei de vaccinare, la Catedrală
Foto: basilica.ro

Emanuel Ungureanu crede că Biserica trebuie să se implice mai mult în campania de vaccinare. Astfel, deputatul USR propune organizarea unui centru de vaccinare în cadrul Catedralei Mântuirii Neamului.

De asemenea, Ungureanu, care este membru în Comisia de Sănătate din Parlament, se așteaptă ca Patriarhul Daniel să-și administreze serul anti-COVID-19.

„E nevoie de mult mai mult decât aceste maratoane, e nevoie de o mobilizare exemplară la sate, de caravane ale medicilor care să meargă în sate, e nevoie de primari, de preoți. Din păcate, nu l-am văzut încă pe Patriarhul Daniel vaccinându-se, nu am văzut preoți foarte mulți care să facă acest gest, pentru a îndemna cât mai mult populația în vârstă și cu comorbidități să fie pe primele locuri”,a declarat Ungureanu.

Partiarhul Daniel, propus coordonator al campaniei de vaccinare la Catedrală, de către Emanuel Ungureanu (USR)

Mai mult, Ungureanu sugerează ca Patriarhul Daniel să fie „coordonator” ar campaniei de vaccinare.

„Să vă dau un exemplu: în Franța, am văzut centre de vaccinare în tot felul de biserici, am văzut în moschei, în catedrale catolice. Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie? Până la urmă, influența Bisericii în societate este foarte mare și ar trebui să vedem această implicare pentru o chestiune de sănătate publică”, a declarat Ungureanu la RFI.

Patriarhul Daniel a fost destul de tăcut pe tema vaccinării, însă punctul de vedere al BOR a fost exprimat de către purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu. Acesta a declarat că s-a vaccinat și că preoții vor fi implicați în campania de informare a populației, „pentru ca fiecare să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi”.