Protest în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la București: "Suntem împotriva intervenţiei ruseşti în Siria"

Protest în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la București: "Suntem împotriva intervenţiei ruseşti în Siria"
Foto: stiripesurse.ro

Un protest spontan împotriva intervenției Rusiei în Siria are loc, luni, în fața Ambasadei Federației Ruse la București. Un grup de persoane își exprimă nemulţumirea faţă de atacurile Rusiei în Siria, în contextul crizei refugiaților plecați din Orientul Mijlociu de teama ISIS.

Au fost amplasate pancarte cu mesaje adresate liderilor de la Kremlin pe gardurile de protecție din fața Ambasadei, scrie stiripesurse.ro

Armata liberă siriană (FSA) rămâne o structură fantomă, este de părere ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Ni se vorbește de Armata liberă siriană, dar unde este ea? Aceasta rămâne o structură fantomă, nu se știe nimic despre ea”, a precizat Lavrov.

În cest context au apărut tenisiuni și între Turcia și Rusia. Avioane de luptă turcești de tip F-16 au interceptat sâmbătă un avion de luptă rusesc ce invadase spațiul aerian turc, la granița cu Siria, acesta fiind obligat să se întoarcă din drum, a anunțat luni Ministerul de Externe de la Ankara.

În urma incidentului , Tucia a anunțat că va activa reactiva regulile sale de angajament, dacă nu îi va fi respectat spațiul aerian.

„Regulile noastre de angajament sunt clare pentru oricine ne violează spațiul aerian”, a declarat avertizat luni premierul turc, Ahmet Davutoglu. (Detalii AICI)


Foto: Stiripesurse.ro