Protest în faţa Ministerului Sănătăţii, faţă de decizia de desfiinţare a Spitalului Odobeşti

Protest în faţa Ministerului Sănătăţii, faţă de decizia de desfiinţare a Spitalului Odobeşti
Foto: B1 TV

Liga Studenţilor Social Democraţi şi Asociația pentru Mediu și Dezvoltare Durabilă (AMDDL) au protestat, marţi, între orele 12:00 şi 16:00, în faţa Ministerului Sănătăţii, faţă de decizia de desfiinţare a Spitalului Odobeşti. La manifestația organizată din inițiativa AMDDL ar fi trebuit să ia parte și reprezentanți ai Institutului Verde, însă aceștia nu s-au mai prezentat.

În timpul protestului, manifestanții au scandat mai multe lozinci, printre care „Demisia” și „Jos PDL”, nemulţumiţi de actuala guvernare.

Decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Spitalului Orăşenesc din Odobeşti, în azil de bătrâni, i-a nemulţumit pe toti angajaţii unităţii medicale, precum şi pe pacienţi.

Spitalul deserveşte o populaţie de peste 35.000 de locuitori, care riscă să rămână fără asistenţă medicală, dacă propunerea va fi adoptată.

La nivel local, locuitorii alături de personalul medical, au ieşit în stradă, în semn de solidaritate faţă de protestul din Bucureşti.

Protest Ministerul Sănătăţii

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)